Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Reagovanje Saše Trifunovića na pismo Miroslava Radulovića

Saša Trifunović, novinar

Poštovane kolege,

vidim da je na Newsletteru objavljeno reagovanje Miroslava Radulovića na moj tekst o njegovom načinu pisanja i napada na kolege novinare najprostačkijim uvredljivim kao i čašćenje vulgarnim epitetima koje je uputio pojedim građanima Bora.

Njegovu reakciju sam očekivao, ali ne i da Vi objavite sve laži iznete o meni, na način koji je njemu svojstven, i zbog čega je predmet rasprave u NUNS-u.

Zar ste zaista naseli na njegove laži o mom profesionalnom stažu, da nemam ni dan novinarskog staža, i da sam ložač parnih kotlova na fakultetu?!! Da li je moguće da ste poverovali u te nebuloze?

Uopšte namam nameru da se pravdam i odgovaram na njegove gluposti koje i odlikuju karakter nesretnog Radulovića, ali reagujem zbog Vaše spremnosti da mu u Newsletteru date prostor i objavite pismo sa svim izečenim manipulacijama.

Opet, za Vašu informaciju, ja sam bio zaposlen kao novinar Glasa javnosti, frankfurtskih Vesti, a bio sam i urednik radio Bora. U borskom radiju sam bio urednik u vreme kada je Radulović, dugogodišnji glasnik DSS-a, bio zaposlen u toj firmi, i koji nijednom nije došao na posao jer nije mogao da se uklopi u rad novinara, budući da ni ne zna da napiše vest sa svim njenim elementima.

Usput, na borskom Fakultetu radim kao bibliotekar, a kotlovi koje on pominje verovatno su njegova dečačka frustracija, budući da je rastao nedaleko od njih.

U textu o njegovom načinu pisanja objavio sam samo činjenice, ne baveći se njegovim profesionalnim stažom, i čudi me da u koncepcija Vašeg Newslettera dozvoljavate vređanje kolega, odnosno, baš ono zbog čega NUNS traži da se o Raduloviću izjasni sud časti.

U pomenutom textu Radulović duboko vređa moj novinarski staž (dopisnik Agencije Beta iz osam gradova Borskog i Zaječarskog okruga od njenog osnivanja) i 15 godina istraživačkog novinarstva.

Ukoliko smatrate da to nije potrebno, obaveštavam Vas da na mene više ne možete računati nadalje kao saradnika, jer kriterijumi koje primenjujete u textovima, i Vaše pristajanje da se neko lažima služi pljujući po kolegama, ne uklapa se u moju viziju novinarske profesije.

Saša Trifunović

MC Newsletter
7. oktobar 2011.

Saša Trifunović: Dobitnik novinarske nagrade Dušan Bogavac, grubo vređao kolege
9. septembar 2011.
Miroslav Radulović: Reagovanje na tekst Saše Trifunovića
23. septembar 2011.

Pogledajte sve komentare (0)      Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.