STOP MEDIJSKOM MRAKU! U akciji učestvovalo više od 300 medija i organizacija

Rezultati akcije

Beograd, 29. septembar 2017.

U četvrtak, 28. septembra, sprovedena je prva akcija Grupe za slobodu medija - Stop medijskom mraku!, tokom koje su građani i građanke, mediji i organizacije civilnog društva pozvani da u podne zacrne svoje profile na društvenim mrežama i sajtove, odnosno da prekinu emitovanje TV i radio programa.

Pročitajte više

.

ZA SLOBODU MEDIJA

157 medija i organizacija potpisalo inicijativu protiv medijskog mraka

Beograd, 27. septembar 2017.

Više od 150 medija i nevladinih organizacija (pogledajte spisak) u četvrtak će zajedničkom akcijom ukazati na postojanje medijskog mraka u Srbiji.
Uputstvo za medije, organizacije i pojedince koji učestvuju u akciji, možete pronaći na sledećem linku.

.

ZA SLOBODU MEDIJA

146 medija i organizacija potpisalo inicijativu protiv medijskog mraka

Beograd, 26. septembar 2017.

Više od 140 medija i nevladinih organizacija (pogledajte spisak) u četvrtak će zajedničkom akcijom ukazati na postojanje medijskog mraka u Srbiji.
Uputstvo za medije, organizacije i pojedince koji učestvuju u akciji, možete pronaći na sledećem linku.

.

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Akcija zamračenja medija i društvenih mreža u Srbiji

Četvrtak, 28. septembar, u podne

ŠTA JE IDEJA?
Ideja je da u četvrtak, 28. septembra u podne što više medija u Srbiji na određeno vreme prekine program, emitujući poruke kampanje "STOP medijskom mraku!". Akcija je otvorena i za sve organizacije i građane i građanke, koji mogu učestvovati zamračenjem profila na društvenim mrežama.

Uputstvo za zamračenje pogledajte na sledećem linku

.

ZA SLOBODU MEDIJA

130 medija i organizacija protiv medijskog mraka

Beograd, 26/9/2017

Više od 130 medija i nevladinih organizacija u četvrtak će zajedničkom akcijom ukazati na postojanje medijskog mraka u Srbiji.
Svi mediji, portali, veb stranice organizacija, društvene mreže građana i građanki koji se pridružuju ciljevima ove inicijative, u podne će zamračiti ekrane ili tokom tog dana obeležiti svoja štampana izdanja crnim znakom koji simbolizuje medijski mrak.
Pročitajte više...

.

ZA SLOBODU MEDIJA

Više od 80 medija i nevladinih organizacija podržalo inicijativu grupe protiv medijskog mraka

Beograd, 25. septembar 2017. godine

Do sada se više od 80 medija i nevladinih organizacija, kao i više od stotinu pojedinaca, priključilo grupu protiv medijskog mraka, kako bi zajedničkim aktivnostima krenuli u borbu za slobodu medija u Srbiji.
Pročitajte više...

.

Intervju: Vukašin Obradović

Poremetili ste mi planove

Izvor: NUNS, 25.09.2017.

Nedelju dana od „gašenja“ novina Vranjskih i šest dana od štrajka glađu, Vukašin Obradović za portal NUNS-a govori o svom potezu koji je digao na noge novinarsku profesiju i prodrmao učmalu javnost Srbije
Pročitajte više...
.

ZA SLOBODU MEDIJA

Beograd, 24.septembar, 2017.godine

Obaveštavamo domaću i međunarodnu javnost da je u petak, 22. septembra, doneta odluka da se krene sa zajedničkim aktivnostima medija, novinarskih asocijacija, novinara i organizacija civilnog društva u borbi za slobodu medija u Srbiji.
Pročitajte više...
.