Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Poziv za dodelu grantova lokalnim i regionalnim medijima u Srbiji za unapređenje poslovanja i/ili aktivno izveštavanje građana

Projekat “Media for all“ (Podrška većoj nezavisnosti medija na Zapadnom Balkanu) poziva lokalne i regionalne medije da se prijave za grant.

Ovaj regionalni Projekat sprovodi na Zapadnom Balkanu konzorcijum koji predvodi Britanski savet u partnerstvu sa Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Fondacijom Thomson i INTRAC (Međunarodnom nevladinom organizacijom “Centar za trening i istraživanje”), a finansira ga vlada Velike Britanije posredstvom Britanske Ambasade u Srbiji.

PROJEKAT OBJAVLJUJE DVA ZASEBNA POZIVA ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA DODELU GRANTOVA ZA:
  1. Unapređenje poslovanja,
  2. Aktivno izveštavanje građana.

Mediji se mogu prijaviti na jedan ili oba Poziva u zavisnosti od njihovih potreba i kapaciteta da sprovode aktivnosti istovremeno.

Kriterijumi za učešće: Samo mediji registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) u Srbiji mogu da se prijave. Medij, odnosno pravno lice vlasnik medija, mora biti registrovan u Srbiji pre 1. januara 2018. godine.

Selekcija: Pored kvaliteta predloga i kapaciteta podnosioca da isti sprovede, postupak selekcije za obe vrste grantova uzeće u obzir dokazanu posvećenost medija da se pridržavaju Zakona i poštuju Etički kodeks novinara Srbije. Odluke Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Komisije za žalbe Saveta za štampu, kao i izvršne sudske presude – posebno po pitanju govora mržnje, diskriminacije, prava maloletnika i manjina, zaštite privatnosti i pretpostavke nevinosti – biće uzete u obzir.

Projekat podstiče medije koji deluju u slabije razvijenim zajednicama i/ili koje su osnovali ili njima upravljaju manje zastupljene grupe (manjine, mladi i drugi) da se prijave.

VAŽNA INFORMACIJE:
  • Prijave moraju biti popunjene na engleskom jeziku
  • Rok za dostavljanje prijava za oba poziva je 19. jul 2020. godine u 24.00h
  • Vreme i datum online informativnih sesija biće blagovremeno objavljeni

Više o samom konkursu i formulare za prijavu možete pogledati ovde.