Partijski kapitalizam na delu

OKRUGLI STO: POLITIČKE STRANKE KAO NAJVEĆI POSLODAVCI U SRBIJI

KRAGUJEVAČKE NEDELJNE NOVINE, 27. OKTOBAR 2016.

U okviru projekta „Zloupotreba partijskog uticaja-političke stranke kao najveći poslodavci u Srbiji”, koji kroz seriju tekstova realizuju „Kragujevačke” novine, prošle nedelje održan je okrugli sto na kome su o ovoj temi govorili predstavnici sindikata i političkih stranaka. Učesnici okruglog stola bili su u prilici da čuju i stavove profesora Fakulteta političkih nauka dr Zorana Stojiljkovića i sociloškinje Lele Vujošević.
Govoreći o partijskom zapošljavanju kao pojavi koja u Srbiji u kontinuitetu traje mnogo godina i koje je kulminaciju dostiglo tokom poslednje dve decenije, učesnici su se složili da je trenutna situacija dodatno zakomplikovana Uredbom Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru zbog koje su, u međuvremenu, razvijeni čitavi mehanizmi izvrdavanja ove zabrane.

Ceo tekst izveštaja sa okruglog stola možete pročutati ovde

Ovaj projekat (Zloupotreba političkog uticaja: političke stranke kao najveći poslodavci u Srbiji) je finansiran grantom od strane Evropske unije, kroz "Media Programme 2014". Sadržaj projekta isključiva je odgovornost Medija centra i ni na koji način ne odražavaju stavove Evropske unije.