Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Početna > MC press centar > Izbori > Izbori 2012 > Izveštaji i analize > Digitalni glas Srbije 6

Prijava nepravilnosti - putem mapiranja na izbori2012.crowdmap.com, e-adrese izbori@digitalniglas.rs ili SMS na 063 465526

.

Izveštaj sa društvenih mreža o izborima do 10 časova

“Obavio svoju gradjansku duznost #izbori2012
(@aveLUK4)

Dobro jutro iz Medija centra, epicentra izbornog izveštavanja sa jedinog kanala komunikacije kojeg danas nećete morati da čekate - društvenih mreža.

Pored glasanja građani Srbije danas će svoj glas ostaviti i na internetu, mi ćemo o njemu izveštavati mnogo brže od bilo kog klasičnog medija, zato ostanite uz nas!

Kako društvene mreže javljaju građani se bude i nezaobilazno obaveštavaju svoje prijatelje da su otišli na glasanje. Kada imamo ovoliko obaveštavanja o izlasku na glasanje, koliko će tek biti statusa i komentara kasnije tokom dana?

Na Fejsbuku građani sa Kosova i Metohije prijavljuju nepravilnosti i ispoljavaju svoje nezadovljstvo, na Tviteru i dalje po koja nepravilnost, dok drugi javno pozivaju na bojkot glasanja.

Sinoć su prvi nezvanično i neprovereno na Internet pristigli rezultati iz Londona i kako smo i očekivali Tviter je bio prvo mesto gde smo ih saznali. Kako to biva, i kako je verovatno ilustrativno za današnji dan, javno objavljivanje ovih podataka u predizbornoj tišini izazvalo je raspravu i polemike.

Najkorišćenije reči na srpskom Internetu povodom izbora u 9:00