Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > Osnaživanje romskih NVO za komunikaciju sa medijima > Unapređivanje zdravstvene zaštite Roma povratnika

Unapređivanje zdravstvene zaštite Roma povratnika

Organizacija civilnog društva Istraživači Romi organizuje konferenciju za novinare „Unapređivanje zdravstvene zaštite Roma povratnika“ koja će se održati u maloj sali zgrade Opštine Beočin, Svetosavska 25, 17. juna 2013. godine sa početkom u 11 časova.

Konferencija se organizuje u okviru projekta Zagovaranje za bolju zdravstvenu negu i zaštitu Roma povratnika iz Zapadne Evrope i ublažavanje predrasuda prema Romima povratnicima među relevantnim stručnjacima i starosedelačkom romskom populacijom.

Govore:

  • mr Marija Aleksandrović, predsednica UO Istraživači Romi
  • Milena Stepanović, glavna medicinska sestra u Domu zdravlja Beočin
  • Živka Fan, aktivistkinja organizacije Istraživači Romi

Moderator: Bogdanka Radul, članica UO Istraživači Romi

Otvaranje diskusije
Projekat se realizuje u opštinama Bečej i Beočin uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Beograd. Kroz zagovaranje interesa Roma povratnika za bolju zdravstvenu zaštitu kod relevantnih lokalnih vlasti u dve opštine očekujemo da će lokalna vlast da preduzme sistemske mere.
Istraživači Romi su osnovani 1999. godine kao nestranačka i neprofitna organizacija sa ciljem da unapredi kvalitet života romske zajednice u Srbiji.

Kontakt: istrazivaci_romi@yahoo.com (Mariju Aleksandrović i Jelena Jovanovic)

Više o organizaciji „Istraživači Romi“