Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku

Preuzmite

Dostupne fajlove za preuzimanje mogu videti samo ulogovani korisnici. Fajlovi su dostupni sedam dana od dana postavljanja. Zainteresovane TV i radio stanice za emitovanje emisije Kad kažete... mogu se javiti Medija centru radi dogovora o preuzimanju fajlova.

Sreda, 26/9/2012

Kad kažete... Suša: poskupljenja ili nestašice?

Odavno niko u Srbiji ne gaji iluzije da živimo u zemlji meda & mleka. Ali, zar baš mora da nam nestaje i mleka, ili da domaće bude skuplje od uvoznog?

Posledice letošnje suše su dovoljno teške i same po sebi, a sada na videlo iznose i mnogo dublje i starije probleme naše poljoprivrede i tržišta hrane. U emisiji „Kad kažete…SUŠA: poskupljenja ili nestašice?“ raspravlja se da li je iko bio spreman da ublaži posledice, ko šta preduzima, i za građane/potrošače najvažnije – kako sve to deluje na tržište prehrambenih proizvoda, cene i nestašice?

U emisiji „Kad kažete…SUŠA: poskupljenja ili nestašice?“ govore:

  • Mladen Radović, načelnik uprave za cene Ministarstva trgovine
  • Ana Opavić, Centar potrošača Srbije

Gosti u studiju:

  • Ljubiša A. Jovanović, direktor kompanije BD Agro iz Dobanovaca, Predsednik UO Udruženja proizvođača mleka Srbije
  • Milosav Ostojić, poljoprivrednik iz Kule, koji sa bratom Vukosavom obrađuje 1.500 hektara
  • Goran Živkov, agroekonomista, nekadašnji ministar poljoprivrede u Vladi Srbije

Kako to da je poljoprivreda naš večiti prioritet i razvojna šansa, a već toliko dugo ne ostvaruje se ni delić predizbornih i drugih obećanja na tu temu? Zašto su građani na kraju uvek ucenjeni – ili poskupljenje nekih od osnovnih namirnica, ili nestašica istih? Dokle će se ponavljati ova redovna sezonska „iznenađenja“?

Premijerno emitovanje:
sreda 26. septembar od 21:00 - TV Studio B, Beograd

Objavljivanje na internet prezentaciji serijala:
četvrtak 27. septembar u 10:00 - www.mc.rs/KadKazete

Dodatni fajlovi za preuzimanje

Dostupne fajlove za preuzimanje mogu videti samo ulogovani korisnici. Fajlovi su dostupni sedam dana od dana postavljanja. Zainteresovane TV i radio stanice za emitovanje emisije Kad kažete... mogu se javiti Medija centru radi dogovora o preuzimanju fajlova.

Uputstvo za preuzimanje fajlova Fajlove preuzimati desnim tasterom miša. Vreme potrebno za preuzimanje fajlova zavisi od njegove veličine (zapisane u zagradi) i brzine internet konekcije korisnika

Najnovije

Sreda, 12/12/2012

Drugi ciklus serijala Kad kažete...

Urednički tandem serijala „Kad kažete…“ su doajeni ekonomskog novinarstva Miša Brkić i Mijat Lakićević, a novinarka/voditeljka je Aleksandra Krstić – inače i asistentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa će u studiju biti i njeni studenti. Na drugom kraju telekonferencijske veze, u Media centru Niš je Miodrag Stanković, novinar TV5.

Postavite pitanje

Pitanja i komentare, u vezi sa najavljenom temom, možete postavljati svake sedmice do utorka u 12 časova, putem:

Sva pristigla pitanja će biti prosleđena uredničko-novinarskom timu, a najzanimljivija, na koja nije dat odgovor u toku emisije, biće postavljena gostima u studiju.