Mediji o medijima, Događaji, Informacije...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Serijal studijskih debata i TV-emisija „Kad kažete…“

www.mc.rs/KadKazete

Medija centar Beograd i Media centar Niš pokrenuli su prvi, jesenji ciklus studijskih debata pod zajedničkim naslovom „Kad kažete…“. Jednom nedeljno raspravljaće se o praktičnim i bitnim problemima društva u Srbiji, s argumentima i kompetentnim sagovornicima koji i najsloženije, strateške teme razumljivo predstavljaju zainteresovanim građanima, pružaju uvid u različita stanovišta i stavove, i omogućuju svakom pojedincu da sam razvije svoje mišljenje. Raznolike priloge „Kad kažete…“ (arhivske materijale, ankete, izjave, kratke reportaže s ljudskim primerima, intervjue…), obogaćuje interaktivnost s publikom: pitanja i komentari građana „ulivaju“ se novim tehnologijama (SMS, E-pošta, Tviter, Fejsbuk…), a javna rasprava nastavlja se on-line na www.mc.rs/KadKazete i povezanim sajtovima, web-forumima itd. U skraćenom izdanju, kao 50ak minuta dinamičnog TV-programa, biće dostupno na brojnim regionalnim i lokalnim TV-stanicama širom Srbije.

Urednički tandem serijala „Kad kažete…“ su doajeni ekonomskog novinarstva Miša Brkić i Mijat Lakićević, a novinarka/voditeljka je Aleksandra Krstić – inače i asistentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa će u studiju biti i njeni studenti. Na drugom kraju telekonferencijske veze, u Media centru Niš je Miodrag Stanković, novinar TV5.

Zainteresovani mediji emisiju i dodatne materijale mogu preuzeti sa veb sajta serijala. Medijskim centrima Niša i Beograda svojom arhivom i dopisničkom mrežom partner je agencija FoNet, a na adresi www.fonet.rs/debata.php, za besplatno preuzimanje dostupni su manji segmenti čitavog sadržaja debate - audio i video klipovi, fotografije, tekstovi i transkripti.
Kompletna usluga je besplatna.

Poziv redakcijama i urednicima za besplatno preuzimanje i emitovanje emisije (pdf)

Premijerno emitovanje: TV Studio B Beograd, sreda od 21:00.
Spisak medija koji prenose serijal studijskih debata Kad kažete...

Objavljivanje na internet prezentaciji serijala:
četvrtak, 10:00 - www.mc.rs/KadKazete

Serijal podržava Fondacija za otvoreno društvo - Srbija.

Dodatne informacije

Veb: www.mc.rs/KadKazete
SMS i govorna pošta: 063 465 526
Info: KadKazete@mc.rs
Tviter: #KadKazete
Fejsbuk: www.facebook.com/KadKazete
Logo serijala (pdf, 390 KB)
Aleksandra Krstić (jpg, 2.7 MB)

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u