Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > Osnaživanje romskih NVO za komunikaciju sa medijima > Završetak projekta Osnaživanje romskih NVO za komunikaciju sa medijima

Završetak projekta

Povodom završetka projekta, u četvrtak, 4. jula, održan je zajednički sastanak učesnika projekta Osnaživanje romskih NVO za komunikaciju sa medijima koji su finansijski podržali Fondacija za otvoreno društvo Srbija i Fondacija Instituta za otvoreno društvo Mađarska. Predstavnice i predstavnici romskih nevladinih organizacija Rromanipen, Ženski prostor, Istraživači Romi, Mali princ, Centar za prava manjina i Bibija, razmenili su iskustva koja su stekli realizujući projektne aktivnosti. Romski aktivisti su učestvovali u pripremi i organizaciji medijskih događaja, razvijanju strategija komunikacija sa medijima, formiranju adresara i dr.

Na sastanku je bilo reči o uspesima i izazovima koji stoje pred romskim aktivistima kad su u pitanju teme o Romima u medijima. Kroz praktičan rad i asistenciju medijskog konsultanta Miloša Đajića, romski aktivisti su uspešno realizovali 6 medijskih događaja, a informacije koje su predstavljene bile su prenete na nacionalnim i lokalnim medijima, u visokotiražnim novinama, kao i novinskim agencijama.

Romski aktivisti su takođe podelili zajedničke poteškoće koje imaju kada su u pitanju aktivnosti vezane za komunikaciju sa medijima.

Na kraju sastanka učesnicima su podeljeni sertifikati za završenu obuku.
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u