Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Virtus nagrada 2012

VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju

Nagrada za kompaniju koja brine

Balkanski fond za lokalne inicijative uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisuje šesti konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija. Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2011/12. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva. Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

VIRTUS nagrada za 2012. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:

  • Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora

Pored ovih nagrada, biće dodeljena i četiri posebna priznanja: Nagrada za doprinos socijalnom uključivanju; Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine; Nagrada za volontiranje i Specijalna nagrada za medijski doprinos.

Rok za prijem prijava je 7. novembar 2012. godine.

Ceremonija proglašenja dobitnika će biti održana u Beogradu, u drugoj polovini januara 2013. godine. O dobitnicima nagrada će odlučivati nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade, www.bcif.org/virtus.

Kontakt za dodatne informacije:
Jelena Vujović
Executive Group, agencija za strateške komunikacije
tel: 011 328 44 88, mob: 060 70 71 036
e-mail: jelena_vujovic@eg.rs

Balkanski fond za lokalne inicijative (www.bcif.org) je najveća domaća fondacija koja već dugi niz godina podržava građanske akcije i lokalne grupe u nastojanjima da aktivno deluju na poboljšanju kvaliteta života u mestima u kojima žive. U Srbiji je BCIF prisutan od 1999, najpre kao britanska dobrotvorna organizacija, a od 2004. kao domaći fond. U proteklih nekoliko godina BCIF je širom Srbije podržao preko 700 uspešnih projekata, u vrednosti od preko tri miliona evra, sa ciljem da pomogne razvoj stabilnih i održivih lokalnih zajednica u Srbiji. Aktivnosti Balkanskog fonda za lokalne inicijative realizuju se kroz tri različita programa: Programi donacija, Razvojni program i Razvoj filantropije.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u