Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2010 > Virtus nagrada 2010

VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju

Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje Virtus nagradu već četvrti put za redom. Konkurs će biti otvoren do 7. oktobra 2010. godine, a mogu se prijaviti sve domaće i strane kompanije, javna i državna, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativni fondovi i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija i državnih institucija. Kandidate za nagrade mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije mogu prijaviti svoje programe. Fond takođe poziva i celokupnu javnost da podrži i nominuje kandidate za koje veruje da zaslužuju ovo ugledno priznanje.

Nagrada se već tradicionalno dodeljuje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2009/10. godine, materijalnom i finansijskom podrškom nekoj društvenoj ili neprofitnoj akciji ili organizaciji i svojim ulaganjima u opšte dobro potpomogli reafirmaciju ideje filantropije u svetu odgovornog poslovanja.

VIRTUS nagrada za 2010. godinu biće dodeljena u četiri glavne i dve posebne kategorije:

  • Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine.

Pored glavnih kategorija, kao i prethodnih godina biće dodeljena i posebna priznanja, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Specijalna nagrada za medijski doprinos. Svečana ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, početkom decembra meseca. Odluku o dobitnicima nagrada doneće nezavisni žiri koji čine istaknuti pojedinci iz sveta privrede, nevladinog sektora, medija i marketinga.

VIRTUS je prva nagrada ove vrste u Srbiji, koja se dodeljuje od 2007. godine sa ciljem da promoviše i podstiče korporativnu filantropiju kao sastavni deo društveno odgovornog poslovanja, kako bi se što veći broj kompanija, preduzetnika i pojedinaca pridružio sličnim akcijama. Odajući javno priznanje kompanijama koje pružaju podršku pojedincima i široj zajednici, VIRTUS nagrada postavlja standarde i predstavlja primere odgovornog poslovanja kojima se doprinosi boljitku čitavog društva.

Među dosadašnjim dobitnicima ovog prestižnog priznanja su kompanije RDPB92 a.d, Eurobank EFG a.d. Beograd, Erste bank a.d. Novi Sad, Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, Infostud 3 d.o.o, Telenor d.o.o. i drugi drugi. Projekat VIRTUS, konkurs i svečanu ceremoniju dodele nagrade organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa USAID, Institutom za održive zajednice (ISC), VIA fondacijom, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom C.S. Mott, Executive Group, Radio televizijom Srbije, Ekonom:east Media Group, eKapijom, Medija centrom Beograd, Društvom Srbije za odnose sa javnošću, Gradom Beogradom, Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim drugim institucijama, medijima i privrednim udruženjima koja su prepoznala značaj i vrednost ove inicijative.

Krajnji rok za prijave je 15. oktobar 2010. godine

Detaljni uslovi konkursa, kao i novi prijavni formulari, dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji nagrade - www.bcif.org/virtus

Balkanski fond za lokalne inicijative je najveći domaći fond, koji podstiče ljude da se aktivno uključe u poboljšanje života u mestima u kojima žive. U Srbiji je prisutan od 1999, najpre kao britanska dobrotvorna organizacija, a od 2004. kao domaći fond. Do danas je Fond odobrio preko 650 donacija u iznosu od preko dva miliona i po evra, finansirajući inicijative koje pokrivaju širok raspon tema, sa ciljem da pomogne razvoj stabilnih i održivih lokalnih zajednica u Srbiji. Aktivnosti Balkanskog fonda za lokalne inicijative realizuju se kroz tri različita programa: Programi donacija, Razvojni program i Razvoj filantropije.

Za dodatne informacije:
Ksenija Šiljak
Executive Group, Agencija za strateške komunikacije
tel: 011 344 72 70
mob: 060 70 71 038
e-mail: mailto:ksenija_siljak@executivegroup.co.rs

Dobitnici

Na svečanoj ceremoniji održanoj 4. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije dodeljene su ovogodišnje nagrade. Više informacija o dobitnicima možete potražiti u rubrici MC obaveštenja