Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2010 > UNDP foto konkurs „Picture This“

UNDP foto konkurs „Picture This“

UNDP, Olympus i AFP pozivaju fotografe širom sveta, amatere i profesionalce, na ovogodišnji konkurs „Picture This“ sa temom „Možemo zaustaviti siromaštvo“. Konkurs ima za cilj da prikaže napore ljudi da naprave pozitivne promene koje doprinose zaustavljanju ekstremnog siromaštva u svetu.

Pobedničke fotografije biće izložene za vreme Generalne skupštine i MDG samita (Samit milenijumskih ciljeva razvoja) Ujedinjenih nacija, koji će biti održani u septembru (New York) gde će svetski lideri razgovarati o borbi protiv ekstremnog siromaštva.

Ove godine biće dodeljena i nagrada publike koja može da glasa preko sajta.

Organizatori konkursa: United Nations Development Programme (UNDP) u partnerstvu sa korporacijom Olympus, fondacijom Agencije France-Presse (AFP) i Odsekom Ujedinjenih nacija za javno informisanje (DPI).

Krajnji rok za prijavu je 16. jul 2010. (do ponoći)

Prijava na konkurs se vrši preko vebsajta konkursa, ne naplaćuje se, i moguća je u okviru samo jedne od kategorija. U okviru izabrane kategorije konkuriše se sa najviše tri, do sada, neobjavljene fotografije, gde jedna mora biti vertikalna (radi mogućnosti prilagođavanja formatu postera). Fotografije moraju biti snimljene u protekla 24 meseca i potrebno je uz njih dostaviti opis fotografije koji opisuje ljude na slici, mesto fotografisanja, prikazanu akciju, i kakve rezultate akteri sa slike očekuju.

Više informacija, kategorije i prijave picturethis.undp.org/about

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u