Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2011 > Škola nove politike 2011

Konkurs za V generaciju Škole nove politike

Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje konkurs za upis pete generacije studenata i studentkinja Škole nove politike, koja će početi krajem septembra 2011. godine.

Škola je namenjena studentima/kinjama društvenih nauka, mladim pravnicama i pravnicima, novinarima i novinarkama, omladinama političkih partija, kao i aktivistima/kinjama organizacija civilnog društva. Naši predavači su istaknute profesorke i profesori iz Srbije i regiona, aktivistkinje i aktivisti za ljudska prava, ambasadorke i ambasadori sa radnim iskustvom na Balkanu, kao i eksperti/kinje iz oblasti tranzicione pravde i evrointegracija.

Polaznice i polaznici Škole obavezni su da prisustvuju svim predavanjima i seminarima. Osmomesečna škola je podeljena na tri modula (tematske celine):

  • Ljudska prava
  • Tranziciona pravda
  • Evrointegracije

Škola se održava u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. U svakom od ovih gradova po 20 kandidata/kinja slušaće jednom nedeljno tročasovna predavanja. Nakon odslušanih predavanja, u okviru svakog modula biće organizovani seminari. Studentkinje i studenti Škole nove politike imaju obavezu da napišu akademski rad nakon svakog modula, kao i policy paper na jednu izabranu temu iz programa Škole. Radovi se pišu u saradnji sa mentorima/kama. Nabolji radovi biće objavljeni u zbirci radova alumnista/kinja Škole nove politike.

Kandidati i kandidatkinje iz Vojvodine predavanja pohađaju u Novom Sadu, sa juga Srbije u Nišu, a iz Beograda i okoline u Beogradu. Inicijativa nadoknađuje putne troškove studentima i studentkinjama koji ne žive u gradu u kojem pohađaju predavanja.

Rok za prijavu je 15. jul 2011. godine.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:

  • Motivaciono pismo koje bi trebalo da sadrži informacije o Vama, o tome čime se bavite i koja su Vaša dosadašnja iskustva. Takođe bi trebalo da Komisiji za selekciju pokaže koji su Vaši ciljevi i motivi za prijavljivanje na NPS i koja su Vaša očekivanja kao studenta/kinje NPS-a.
  • Dve preporuke osoba sa kojima ste sarađivali, bilo iz političke partije/organizacije ili Vaših profesora/ki (autentično potpisane preporuke sa brojem telefona i e-mail adresama osoba koje Vas preporučuju)
  • Popunjen upitnik (aplikacioni formular, doc)

Konkursnu dokumentaciju dostaviti lično ili putem pošte na sledeću adresu:

(NPS aplikacija)
Inicijativa mladih za ljudska prava
Kondina 26/II
11000 Beograd, Srbija

Ili putem interneta na e-mail: nps@yihr.org (preporuke sa potpisom je potrebno skenirati)

Ako imate dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na nps@yihr.org.

Biće kontaktirani samo kandidati/kinje koji uđu u uži krug.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u