Upravljanje projektnim ciklusom

Seminar za predstavnike medija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, uz podršku Agencije za međunarodnu pomoć Kraljevine Švedske (SIDA – Swedish International Development Cooperation Agency) i International Management Group (IMG), organizuje seminar za predstavnike medija „Upravljanje projektnim ciklusom“, 17. i 18. septembra 2012. godine sa početkom u 09.30 časova, u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Resavska 28/II.

Cilj obuke je da učesnike pripremi i ojača njihove kapacitete potrebne za pripremu i izradu projekata i apliciranje na raspoložive konkurse za dodelu bespovratnih donatorskih sredstava, sa posebnim osvrtom na konkurse koje raspisuje Evropska unija. Obuka tematski obuhvata sledeće oblasti:

1. Kratak opšti pregled fondova koji su na raspolaganju medijima (EU fondovi, bilateralna sredstva, itd);

2. Projektni ciklus i logička matrica (izrada predloga projekta);

3. Uslovi, način i postupak apliciranja za fondove, odnosno bespovratna sredstva EU, koja su na raspolaganju medijima.

Predavači na seminaru će biti predstavnici Kancelarije za evropske integracije (Sektor za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o fondovima EU i međunarodnoj pomoći) i Delegacije Evropske unije u Srbiji (biće potvrđeno).

Maksimalan broj učesnika na obuci je 20, sa napomenom da svaki medij može da pošalje po jednog predstavnika. Obuka je namenjena polaznicima koji u svojim matičnim kućama obavljaju ili će obavljati poslove vezane za pisanje/upravljanje projektima, fundraising.

Napominjemo da će besplatan hotelski smeštaj moći da se organizuje za maksimalno 10 predstavnika medija koji nisu iz Beograda. Troškove prevoza, učesnici će sami snositi.

Rok za prijavljivanje je 3. septembar 2012. godine.

Prijava se vrši slanjem biografije na email adrese: majamilenkovic@seio.gov.rs i dragana.janjic@nuns.rs. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Milenković, 063/7748-604 i Dragani Janjić, 066 88 22006.

Radna verzija programa obuke (pdf)