Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

SEENPM

Mreža za profesionalizaciju medija jugoistočne Evrope

SEENPM je osnovan u februaru 2000. godine sa ciljem da unapredi novinarske standarde, poboljša medijsko okruženje na nacionalnom i regionalnom nivou, ojača saradnju među medijskim profesionalcima, i tako doprinese uzajamnom razumevanju i stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope.

Članice Mreže: SEENPM okuplja 18 medijskih centara i instituta iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovenije i Srbije i Crne Gore.

Glavne aktivnosti Mreže:

Edukacija: treninzi, kursevi i studijska putovanja kombinovana sa radom na terenu, dizajnirani za novinare i ostale zaposlene u medijima.
Istraživanja: prekogranična istraživanja, komparativne analize, itd. Uz razenu informacija, medijskih stručnjaka, novinara itd.
Izdavaštvo: rezultati medijskih istraživanja, priručnici za novinare i druge publikacije koje doprinose unapređenju svesti o profesionalnim standardima i dobroj novinarskoj praksi u medijima.

Ostale aktivnosti SEENPM-a…

Više informacija na sajtu Mreže.

SEEMO

MEDIJSKA ORGANIZACIJA JUGOISTOČNE EVROPE - SEEMO

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (The South East Europe Media Organisation - SEEMO) je regionalna nevladina mreža koja okuplja urednike, medijske eksperte i vodeće novinare iz Jugoistočne Evrope. Organizaciju je oktobra 2000. godine u Zagrebu, uz finansijsku pomoć Međunarodnog Instituta zaštampu IPI (International Press Institute - IPI) , osnovala grupa vodećih urednika, medijskih stručnjaka i profesora novinarstva i komunikologije iz regiona.

Jedan od glavnih ciljeva Mreže je zaštita zaštita slobode štampe kroz pomoć novinarima i medijskim profesionalcima u jugoistočnoj Evropi.

SEEMO izdanja:
DE SCRIPTO MAGAZINE

SEEMO MEDIA HANDBOOK 2004/2005

TIME ZERO OF THE DIGITAL SWICHOVER IN SEE