Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2010 > Reagan-Fascell stipendija za novinare

Reagan-Fascell stipendija za novinare

National Endowment for Democracy (NED), organizacija iz Vašingtona (SAD), objavila je konkurs za prijavu kandidata za Reagan-Fascell Democracy Fellows Program za 2011-2012. godinu.

Program je namenjen različitim ciljnim grupama i profesionalnim kadrovima, uključujući i novinare širom sveta u cilju produbljivanja njihovog shvatanja demokratije i promocije demokratskih promena.

Ovaj petomesečni program međunarodne razmene nudi mogućnost učesnicima da sa kolegama iz različitih sredina podele svoja iskustva, razmotre najbolje prakse, učestvuju u istraživanju i razvijaju profesionalne odnose u okviru svetske mreže stručnjaka koji se zalažu za demokratiju.

Program će ugostiti 16-20 učesnika na godišnjem nivou, podeljenih u dva petomesečna ciklusa:

  1. jesenji - od 1. oktobra 2011. do 28. februara 2012.
  2. prolećni - od 1. marta do 31. jula 2012. godine.

Online prijave se primaju od 1. avgusta do 1. novembra 2010. godine, na fellowships.ned.org.

Rok za slanje je produžen do 8. novembra 2010.

Stepen obrazovanja nije presudan, nema ograničenja u starosti; radni jezik je engleski, odnosno solidno pisano i usmeno znanje; sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu moraju biti na engleskom jeziku, ili praćena adekvatnim prevodom na engleski. Od kandidata se očekuje da imaju zadovoljavajuće praktično iskustvo u radu i promovisanju demokratije ili ljudskih prava u svojoj zemlji.

Petomesečni program se odvija u Vašingtonu, a kandidatima se nadoknađuju putni troškovi u oba pravca, na početku i na kraju programskog perioda.

Kandidati dobijaju mesečnu stipendiju za životne troškove, kao i zdravstveno osiguranje. Biće im obezbeđena opremljena kancelarija i podrška za istraživački rad kroz Democracy Resource Center i Research Associate Program.

Više informacija možete videti na sajtu Reagan-Fascell Democracy Fellows Programa.