Program za razvoj liderstva u jugoistočnoj Evropi i EU

Program za razvoj liderstva u jugoistočnoj Evropi i EU ima za cilj da pruži učesnicima sveobuhvatno razumevanje Evropske unije i njenih odnosa sa jugoistočnom Evropom. Treninzi o pregovorima, prezentacijama, upravljanje projektima kao i razvoj i implementacija zajedničkih događaja u regionu osmišljene su tako da poboljšaju liderske sposobnosti učesnika.

Program je namenjen studentima koji su na postdiplomskim studijama, koji ih tek upisuju ili onima koji su na početku svoje radne karijere. Biće primljeno do trideset učesnika. Mogu se prijaviti kandidati iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske, a određeni broj kandidata biće odabran iz zemalja EU.

Uslovi za kandidate:

  • manje od 26 godina
  • sa dobrim uspehom na studijama i dobrim poznavanjem engleskog jezika
  • zainteresovani za dešavanja u jugoistočnoj Evropi, EU i na međunarodnoj sceni uopšte
  • visok stepen posvećenosti i profesionalne orijentisanosti
  • početno radno iskustvo kroz prakse ili volonterski rad
  • da u potpunosti pohađaju tri obavezna dela programa

Od učesnika se očekuje da može da isprati ceo program (jul 2012-april 2013),tj. sve njegove delove: dve nedelje u Austriji i Slovačkoj, nekoliko dana u jugozapadnoj Evropi i pet dana u Belgiji.

Programom su pokriveni putni troškovi, pun pansion, vize i zdravstveno osiguranje (ukoliko je potrebno).

Kontakt za dodatne informacije

Prijavljivanje je moguće samo putem inteneta, preko prijavnog formulara, a krajnji rok za prijave je 24. april 2012. godine do 00.59h.

Više informacija

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u