Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce

Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs „Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce“.

Ambasada SAD u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs za stipendiranje jednogodišnjeg programa profesionalnog usavršavanja u Americi u 2012.- 2013. godini - 2012-2013 Professional Development Year Scholarship Program.

Program je namenjen za ukupno četiri (4) mlada novinara i medijska profesionalca iz Srbije, na početku karijere, koji će dobiti priliku da provedu godinu dana na jednom od univerziteta u Americi usavršavajući se u oblasti novinarstva ili masovnih medija/komunikacija. Stipendisti će imati priliku da steknu znanja o istorijatu i tehnikama novinarstva u Americi pohađajući kurseve univerziteta kroz predavanja, praktične vežbe, posete lokalnim medijima, u potpuno autentičnom lokalnom američkom okruženju. Do sada je u programu učestvovalo nekoliko obrazovnih institucija iz Amerike, kao na primer univerziteti u Oklahomi i Tenesiju, državni univerziteti u Kentu i u Arizoni, itd.

Ambasada je obezbedila sredstva koja pokrivaju troškove od 24,500 do 26,000 dolara po učesniku. Stipendija uključuje povratnu avio kartu, mesečnu nadoknadu, troškove školarine i zdravstvenog osiguranja. Neophodno je da stipendisti odlično razumeju i govore engleski jezik kako bi u potpunosti učestvovali u nastavnom programu. Selekcija kandidata izvršiće se na osnovu njihovih kvalifikacija i odluke univerziteta. Ne postoji mogućnost da članovi porodice putuju sa odabranim kandidatima u SAD.

Popunjene priložene formulare poslati isključivo e-mailom do 17. februara 2012. na usembelgradepress@state.gov (Subject line: "Application: PDY 2012-2013" – ime i prezime podnosioca)

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani telefonom.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u