Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 9 > Profesionalizam u medijima

Javni servisi

„Moj cilj je da, zajedno s timom novinara koji već rade u RTV i onima koji dolaze, vratim vrednosti javnog servisa i Radiju i Televiziji Vojvodine“, izjavila je Sanda Savić, nova programska direktorka RTV-a, koja je sa TV B92 prešla na javni servis Vojvodine.
(Dnevnik, 31.07.2011)

Medijski auditorij

Televizija Bor će za koji dan ući u sistem Open IP TV Telekoma Srbije, tako da će stanovnici Majdanpeka, Žagubice, Negotina, Donjeg Milanovca, Zaječara, Boljevca i Bora moći da koriste ovu uslugu Telekoma Srbije. Osim dobrog dela Timočke Krajine, zahvaljujući ugovoru sa austrijskom kompanijom „GSS“ koja će u svoj IP sistem uključiti i TV Bor, program ove televizije moći će da gleda i oko sto hiljada gledalaca iz Austrije, Nemačke i Švajcarske.
(Danas, NUNS 25.07.2011)

O sastanku lidera dve televizije, Aleksandra Tijanića, direktora RTS i Željka Mitrovića, direktora TV PInk, održanom 18.07. u restoranu „Franš“ u Beogradu nije se uspelo ništa saznati, piše list Politika. Ni jedan od njih dvojice nije hteo da komentarišei tvrdnju da je sastanak izazvan rastom gledanosti treće konkurentske televizije.
(Politika, NUNS, 21.07.2011)

Posete medijima

Gošća Udruženja novinara Srbije (UNS) bila je Danijela Vujinić, predstavnica Udruženja novinara Republike Srpske, što je samo je jedna u nizu planiranih aktivnosti za unapređenje saradnje UNS-a i Udruženja novinara Republike Srpske.
(UNS, 22.07.2011)

In Memoriam

Cenjeni esejista, književni i pozorišni kritičar, Muharem Pervić, preminuo je u 77. godini. Od 1958. Pervić bio je glavni urednik književnog časopisa „Delo“, bio je glavni urednik Kulturno-umetničkog programa Televizije Beograd, u vreme emisija „Kino oko“, „Petkom u 22“ i kvalitetnog dramskog i serijskog programa za decu i mlade, a četiri i po decenije bio je i pozorišni kritičar „Politike“.
(Tanjug, Politika, Press, 30.07.2011)

Ostalo

Nakon pogibije pevača Darka Radovanovića, Radio-televizija Vojvodina emitovala je 50 dana posle njegove smrti emisiju „Imam jednu želju“ u kojoj je on bio gost, a da ni na koji način nije obavestila gledaoce da je reč o reprizi ili emisiji u znak sećanja.
(Alo!, NUNS 25.07.2011)

Izdanje broj 9
21. jul - 03. avgust 2011.

Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.