Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pripremni kursevi za učenike romske nacionalnosti za upis na fakultete medicinskih nauka

Pozivamo Vas da učestvujete na konkursu Romskog edukativnog fonda (Roma Education Fund, REF) za organizaciju pripremnih kurseva za učenike romske nacionalnosti koji su zainteresovani da polažu prijemni ispit za upis na fakultete medicinskih nauka.

Institut za otvoreno društvo i Fond za otvoreno društvo u okviru Zdravstvenog programa, u saradnji sa Programom stipendija Romskog obrazovnog fonda, realizuju Program stipendiranja obrazovanja Roma/kinja u oblasti zdravlja (Roma Health Scholarship Program - RHSP).

Program je namenjen pripadnicima/cama romske nacionalne manjine koji žele da u toku leta upišu fakultet u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, kao i srednjoškolcima/kama koji/e se obrazuju na privatnim i državnim srednjim školama i studentima/kinjama koji studiraju po bolonjskom principu na privatnim i državnim akreditovanim visokim školama i fakultetima u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti radi sticanja BA., MA. i PhD. diplome.

Program čine 4 komponente koje će sprovoditi partnerske organizacije/institucije: medijska kampanja, mentorstvo, trening u oblasti javnog zagovaranja i pripremni kursevi za upis na fakultete/tutorstvo.

Konkurs Romskog edukativnog fonda raspisuje se za komponentu, pripremni kursevi za upis na fakultet/tutorstvo. Aplikacija treba da bude ispunjena na engleskom jeziku, rok je 5. septembar i treba poslati poslati potrebnu dokumentaciju na mejl adresu: scholarship@romaeducationfund.org.

Detaljne informacije (pdf)