Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Press vitez 2012

Press vitez

Sedmo izdanje regionalnog festivala TV minijatura

TV Festival Press vitez raspisuje novi konkurs za medijske autore. Tema je slobodna, a predviđene kategorije su: „Novinari “, „Kamera“, „Montaža“... Dobrodošle su kako lokalne, tako i nacionalne televizije i samostalni autori, sa prostora bivše Jugoslavije, sa kratkim formama svih žanrova. Pored ostalih, postoji i kategorija za internacionalne autore.

Ove godine deviza takmičenja je „Sedam godina pravog festivala“.

Svaki paket treba da sadržati snimak minijature na CD-u, u DVD formatu u 3 primerka. Ako autor šalje više minijatura, svaka od njih mora biti na posebnom nosaču. Uz svaki rad plaća se kotizacija za selekciju koja iznosi 1200 dinara sa napomenom da jedan rad predstavlja jednu kotizaciju, a njome su obuhvaćeni novinar, snimatelj i montažer. Kao dokaz uplate u paketu se obavezno prilaže uplatnica. Kotizacija za učesnike s prostora bivše Jugoslavije iznosi 15 evra po svakom prijavljenom radu, koji se uplaćuju na bankovni račun. Instrukcije za kotitzacije, uplatu i formular za prijavu ekipe, zahtevaju se na adresi info@tv-festival.org.

Svi radovi moraju stići najkasnije do 21. septembra 2012. godine, u podne.

I ovoga puta obezbeđene su novčane nagrade i grafike poznatog vojvođanskog slikara Save Stojkova za sve dobitnike. Kao zasebna akcija biće sproveden i Press vitez monitoring u kojem se biraju TV lica godine.

Sve informacije o nagradama, dostavi radova, žiriju, kategorijama i potkategorijama možete naći na linku Propozicije 2012.

Olimpijada TV novinarstva je počela, neka pobede najbolji!

Tradicionalni pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje. Festival Press vitez tradicionalno organizuju Društvo srpsko-američkog prijateljstva i Udruženje novinara Vojvodine (UNV), obe organizacije su iz Zrenjanina. Festival se održava u Novom Sadu i Beogradu.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u