Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > RHSP > 2012 > Premošćivanje jaza

Premošćivanje jaza

Medija centar Beograd realizuje projekat Premošćivanje jaza - produkcija dokumentarnog filma koji su finansijski podržali Fondacija za otvoreno društvo Srbija i Fondacija Instituta za otvoreno društvo Mađarska u okviru Romskog programa javnog zdravlja.

Cilj projekta Premošćivanje jaza je da doprinese borbi protiv najčešćih stereotipa o romskoj populaciji tako što će kroz dokumentarni film o studentima stipendistima RHSP programa promovisati pozitivne priče i rad romskih studenata.

Snimanje dokumentarne drame o uspešnim romskim studentima će promovisati stipendijski program i doporineti borbi protiv stereotipa prikazujući živote i akademski rad Roma stipendista, koji su ostvarili izuzetne akademske uspehe. Izuzetno je važno pružiti podršku Romima/kinjama u procesu obrazovanja kao važnom segmentu individualnog razvoja i prilike za bolji društveni položaj i društveno priznanje za postignute rezultate. Dokudrama će istovremeno podržati advocacy komponentu programa pružajući sliku i priču o uspešnim romskim studentima i na taj način podržati i ohrabriti buduće romske studente da istraju u obrazovanju i u što većem broju se školuju.

Produkcijski tim

Novinar: Biljana Pavlović
Scenario i organizacija: Čedomir Mitrović
Kamera: Sead Bogućanin, Aleksandar Tokin
El. graf. obrada i montaža: Željko Kolarik
Izvršni producent: Ofelija Backović Šami
Režija: Ofelija Backović Šami