Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Pravni vodič za medijske profesionalce - „U pravu si! Za novinare“

Koje informacije državni organ mora da saopšti novinaru i kako novinar treba da ih traži? Koje fotografije i snimke mediji smeju da koriste, a koje ne? Da li novinar mora da da intervju na autorizaciju i šta sagovornik sme da izmeni? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja nalaze se u pravnom vodiču za medijske profesionalce „U pravu si! za novinare“, objavljenom na sajtu www.upravusi.rs.

Prvo poglavlje vodiča posvećeno je procesu prikupljanja informacija i obuhvata teme „Intervju“, „Dokumentarni izvori“, „Izveštavanje sa lica mesta“, „Fotografije, audio i video snimci“, „Tajne i poverljive informacije" i „Novinar u sukobu interesa“. U narednim poglavljima biće obrađena sva pitanja od značaja za objavljivanje informacija, kao i radna, sindikalna i profesionalna prava novinara.

Vodič „U pravu si! za novinare“ zajednički pripremaju Udruženje „U pravu si!“ iz Beograda i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Projekat se realizuje u okviru programa podrške medijima Američke agencije za razvoj (USAID), u saradnji sa IREX Serbia.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u