Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Osnovci i srednjoškolci iz Srbije i Bugarske zajedno učili o preduzetništvu

Piše: Tatjana Đukić

BOND danom završen je projekat prekogranične saradnje Srbije i Bugarske koji finansira Evropska unija kroz IPA program, a koji je za cilj imao motivisanje osnovaca i srednjoškolaca iz Vranja i Botevgrada da nakon edukacije samostalno realizuju svoje biznis ideje.

U okviru BOND dana, sumirani su ostvareni projektni rezultati, prezentovane su razvijene studentske kompanije, i biznis planovi koje su učenici kreirali sa svojim mentorima, proglašeni su pobednici i uručeni sertifikati.

Tokom projekta učenici su stekli potrebna znanja da postanu samostalni preduzetnici, studenti visokih škola, dok su nastavnici završili obuke Trening za trenere, koji im omogućava da drže predavanja iz oblasti preduzetništva.

Polaznici su bili učenici trinaest osnovnih i šest srednjih škola iz Srbije, i deset osnovnih i tri srednje škole iz Bugarske. Učenike ovih škola, i njihove nastavnike, edukovali su profesori sa niškog Univerziteta sa ciljem olakšavanja zapošljavanja mladih i unapređenja preduzetničkih kapaciteta u formalnom obrazovanju.

U projektu su učestvovale i Visoka škola primenjenih strukovnih studija iz Vranja (VŠSS) i Međunarodna poslovna škola iz Botevgrada iz Bugarske.