Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 42 > Novo u medijima

Novo u medijima

Prvi broj dugo najavljivanih dnevnih novina San od danas je na kioscima u tiražu od čak 300.000 primeraka i biće deljen besplatno. Novi tabloid će u istom tiražu biti deljen i drugog dana, a od trećeg pojavljivanja i nadalje prodavaće se po ceni od svega 15 dinara, što će predstavljati veliki udar na postojeće dnevne novine. Koncept novine, po objašnjenju iz redakcije Sana, razlikovaće se od postojećih tabloida u manjku vesti sa estrade što će „kompenzovati" političkim temama kojima drugi ne posvećuju potrebnu pažnju.
(Novi Magazin 19.11.2012)

Digitalizacija

Proces digitalizacije medija u Srbiji mora da se ubrza, a neophodno je i poboljšanje saradnje operatera i emitera kroz donošenje novog Zakona o elektronskim medijima kako bi taj proces uopšte bio završen, ocenili su 21. novembra učesnici skupa o digitalizaciji medija u Beogradu. Na skupu je ukazano da se još ne znaju mnoge bitne stvari u procesu digitalizacije, poput troškova lokalnih emitera, kao i da nisu pripremljeni neki neophodni dokumenti kao što su projekat mreže, plan pokrivanja itd.
(Beta Euractive.rs, 21.12.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.