Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 38 > Novo u medijima

Novo u medijima

Nedeljnik NIN sada je prisutan i na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk. Stranica NIN-a je dostupna na adresi: facebook.com/ninonline, a na Tviteru adresa je: twitter.com/nedeljnikNIN
(ASMEDI Newsletter, septembar 2012)

Grand produkcija i njeni čelni ljudi Saša Popović, Brena i Boba Živojinović već dva meseca pregovaraju o preuzimanju Televizije Avala od sadašnjih vlasnika Danka Đunića, Johanesa Vernera Krausa i Željka Mitrovića. RRA je produžila dozvolu za emitovanje TV Avala još do kraja oktobra meseca. Ukoliko do tada ova televizija ne plati zaostale dugove prema toj agenciji, ali i drugima kao što su Ratel i Emisiona tehnika, može se lako desiti da joj se oduzme dozvola za rad i da ta TV kuća bude slobodna za prodaju od aprila iduće godine, kada će RRA ponovo dodeljivati frekvencije nacionalnim emiterima.
(Blic, 19.09.2012,E-kapija, 20.09.2012)

Novoimenovani v. d. direktora JP Radio Šid, Nikola Vidić, ističe da ova medijska kuća sa regionalnom frekvencijom planira da tehnički ojača kablovsko-distributivni sistem sa većim brojem kanala, zatim da omogući usluge interneta i da pokrene i sopstveni TV program. Da bi se planirano i ostvarilo, napominje direktor Vidić, neophodno je kreditno zaduživanje od desetak miliona dinara. Zatraženo je od opštinskog veća povećanje mesečne naknade za KDS sa sadašnjih 603 na 750 dinara o čemu će ovo veće odlučivati u utorak. Vidić ističe da sa sadašnjom cenom Radio Šid ostvaruje gubitak od oko 110 dinara po pretplatniku.
(Večernje novosti - Vojvodina, 22.09.2012)

Umesto kanala C37, od sada će građani signal ove medijske kuće moći da prate na kanalu S30 i frekvenciji od 375,25 megaherca, saopšteno je iz NTV. Frekvencije u etru i kod ostalih kablovskih operatera nisu promenjene.
(Južne vesti, 25.09.2012)

Digitalizacija

Guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, i generalni direktor Javnog preduzeća „Službeni glasnik", Slobodan Gavrilović, potpisaće 20. septembra u prostorijama banke ugovor o saradnji na projektu digitalizacije srpskih službenih novina, najavila je u utorak (18. septembra 2012. godine) NBS.
(Tanjug, E-kapija, 18.09.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.