Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 37 > Novo u medijima
Novo u medijima

Televizija Pink je juče najavila čak 32 nove emisije koje će se pojaviti u jesenjoj programskoj šemi. Glavni aduti biće novi formati kao što su „Prvi kuvar Srbije“, zatim kviz „Slaži ako smeš“ koji vodi Branka Nevistić, šou „Đavolja večera“ koji vodi Slađana Slavković, tok-šou „Pink target“ koji vodi Aleksandra Jeftanović, top-lista „Stotka“ koju vodi Bane Tomašević i „Vip Room“ koju vodi Boško Jakovljević. Željko Mitrović je u svom obraćanju rekao da će se televizija Pink u novoj sezoni truditi da se okrene ka urbanoj publici koncentrisanoj u velikim gradovima. Sredinom oktobra počinje snimanje domaće serije Dragoslava Lazića „Zvezdara“. Planirano je da prvi serijal ima 48 epizoda.
(Blic, Kurir, NUNS, 31.08.2012, Politika, 01.09.2012)

Jugoslovenska radio-televizija (JRT) počela je sa probnim emitovanjem programa preko interneta. Pokretači televizije se nazivaju grupom entuzijasta koji žele da „vrate barem nešto od propale Jugoslavije“. Cilj televizije je da se spoje najveći regionalni centri - Sarajevo, Ljubljana, Priština, Beograd, Zagreb, Podgorica, Skoplje i Novi Sad u jedan servis i tako građanima u pravi trenutak prenese objektivnu, konciznu i proverenu informaciju.
(Fonet, NUNS, 31.08.2012, Blic, Alo!, Danas, 01.09.2012, FoNet, Politika, UNS, 05.09.2012)

U naučno-obrazovnoj seriji od šest epizoda pod nazivom „O rodnoj ravnopravnosti“ na Drugom programu RTS-a govoriće se o ravnopravnosti i neravnopravnosti muškaraca i žena u društvu.
(Danas, 10.09.2012)

Čitaoci i svi oni koji prate nedeljnik NIN na Tviteru imaće jedinstvenu priliku da budu direktno uključeni na kolegijum. Naime, uredništvo NIN-a će od idućeg broja, svakog petka od 12 do 12.30 sati, zajedno sa čitaocima i pratiocima na Tviteru komentarisati teme koje su objavljene u tom broju. Kolegijum će „ići uživo“ na Tviteru.
(24 sata, 12.09.2012, Blic, NUNS, 13.09.2012)

Do kraja septembra Srbija i region dobijaju svoj VH1. Na popularnom muzičkom TV kanalu će se prvi put emitovati i domaći spotovi. „Ideja za otvaranje kanala je bila da damo podsticaj domaćoj muzičkoj sceni. Emitovaćemo stare i nove spotove, jer želimo da vratimo muziku na našu televiziju“ - kaže Nikola Jovanović, muzički urednik MTV televizije u okviru koje je i VH1.
(Blic, e-kapija, 13.09.2012)

Miša Stojiljković, novinar medijske kuće B92, će od večeras voditi Vesti na ovom kanalu. Kao prezenter vesti već je radio od 2006. do 2008 godine. On najavljuje: “Radio B92 je već počeo sa veoma ambicioznom jesenjom šemom, televizija se uveliko priprema za početak jesenje šeme, internet stranica se non-stop širi. Ponovo je pokrenut „Kažiprst“ koji vodi Suzana Trninić, na ekran su se vratile Olja Bećković i Nataša Odalović sa svojim emisijama, od 24. septembra počinju i nove emisije „Insajdera“. Ljubica Gojgić i Jugoslav Ćosić pripremaju svoje nove projekte.
(Politika, NUNS, 14.09.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.