Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 35 > Novo u medijima

Novo u medijima

Magazin Dinjan, koji izlazi na tri jezika, bosanskom, francuskom i njemačkom, ovih dana slavi prvu godišnjicu. Dinjan je jedan od rijetko uspješnih projekata bošnjačke emigracije na polju medija, a po svojem konceptu zasigurno i jedini koji Bošnjake predstavlja Evropi, piše, povodom jubileja, Almir Mehonić, glavni i odgovorni urednik ovog magazina. Cilj magazina je da evropskoj javnosti i njenim zvaničnim institucijama približi stanje u kojem se nalaze Bošnjaci i prostor na kojem oni žive. Ovaj magazin je uspio u veoma kratkom periodu da ostvari visok stepen kvaliteta i da okupi jaku saradničku ekipu, kako od prestižnih bošnjačkih autora kakvi su: akademik Muhamed Filipović, prof. dr Ibrahim Kajan, akademik Ferid Muhić, akademik Džemaludin Latić, mr Fatmir Alispahić, Anes Džunuzović, tako i značajne evropske autore koji svoje tekstove objavljuju u ovom trojezičnom magazinu. Projekt bošnjačke (pretežno sandžačke) dijaspore dobio je podršku luksemburške Vlade i fondova EU. Nažalost, podrška od nacionalnih i drugih institucija iz domovine skoro i da nema, dok je dosadašnje Ministarstvo za dijasporu Srbije bilo zapravo ministarstvo za srpsku dijasporu. S druge strane, bošnjačke institucije i organizacije iz BiH i Sandžaka su emigraciju gledale kroz prizmu „koke koju valja očerupati“. Pred Dinjanom je period u kojem će redakcija nastojati da magazin preraste u jedan svebošnjački medij u dijaspori, da bude centar informacija bošnjačke - evropske emigracije, navodi Mehonić.
(Danas - Sandžak, 10.08.2012)

Izašao je prvi broj e – tromesečnika Novi vek-liberalni odgovori na globalbne izazove u izdanju Centra za evroatlantske studije iz Beograda. Medijska promocija Novog veka i javna debata povodom tema koje su obrađene u prvom broju: Vojna neutralnost Srbije i Zajednička evropska bezbednosna i odbrambena politika; Saradnja Srbije sa NATO; Dinamika reforme sektora bezbednosti u Srbiji, biće održani 27.8.2012.
(Centar za evroatlantske studije, MC, 15.08.2012)

Stanovnici pogranične opštine na granici sa Bugarskom dobili su lokalnu televiziju koja je počela de emituje eksperimentalni program u skladu sa odlukom RRA. Televizija Bosilegrad je na konkursu Republičke radiodifuzne agencije još 2007. godine dobila dozvolu za emitovanje lokalnog televizijskog programa, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava emitovanje programa počelo je sa zakašnjenjem od skoro pet godina.
(Danas, NUNS, UNS, 16.08.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.