Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 32 > Novo u medijima

Novo u medijima

Kako Press saznaje, BK televizija bi vrlo lako mogla od jeseni da se vrati na medijsku scenu Srbije. Naime, postoje planovi, iza kojih kao nekada stoji porodica Karić, da ova televizija počne sa emitovanjem celodnevnog programa. Kako se može čuti iz pouzdanih izvora poznatih listu Press, već se pregovara sa nekoliko televizija o iznajmljivanju termina ili čak kupovini i preuzimanju.
(Press, UNS, 23.06.2012)

Vest da je Savet Evropske unije dodelio Srbiji status kandidata za članstvo u EU prvo je stigla od „tviteraša”. Naime, ovu odluku premijerno je obelodanio Herman Van Rompej, predsednik Evropskog saveta, i to na društvenoj mreži „Tviter”. Korake strogih evropskih službenika, u pogledu korišćenja društvenih mreža, ipak, teško slede srpski novinari. Profesor Miroljub Radojković na tribini „Kako klasični mediji koriste društvene mreže” kaže: „Od 260 ispitanih novinara iz cele Srbije, više od 50 odsto, kao izvor informacija i dalje koristi osobe koje su kompetentne da govore na određene teme, dok se internetu obraća samo peti deo ispitanih kreatora javnog mnjenja. Oni koji to ipak čine najviše veruju zvaničnim sajtovima i vestima globalnih medijskih kuća, a samo četvrtina njih informacije prikuplja sa socijalnih mreža“, rekao je profesor Radojković.
(Politika, UNS, 30.06.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.