Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 27 > Novo u medijima
„Okruženje", nova emisija koja se prikazuje u pet država, pokazala je posle dva emitovanja da ovaj program donosi nešto novo, pre svega u osmišljenosti i dobroj pripremi, bez imalo improvizacija. Emisija je projekat građanskog društva koji su zajedno uradile dve nevladine organizacije: Evropski fond za Balkan i Centar za pomirenje i demokratizaciju u jugoistočnoj Evropi, i za sada se prikazuje u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Gosti emisije su takođe iz tih pet država. Ambicija Evropskog fonda za Balkan i Centra za pomirenje jeste da na osnovu ovog serijala od pet epizoda pokuca na vrata Evropske komisije u Briselu i traži novac za nastavak snimanja. Stoga je ovaj prvi ciklus, mada ima pet epizoda, na neki način pilot projekat.
(Politika - TV revija, 14.04.2012)

Novinarnica je prvi i jedini portal u Srbiji koji ima za cilj da na jednom mestu korisnicima interneta omogući pristup i čitanje svih štampanih medija koji se izdaju u Srbiji iz različitih oblasti, kako nacionalog, tako i lokalnog karaktera na portalu www.novinarnica.net. Novinarnica pokriva 90 odsto štampanih medija u Srbiji, najrazličitijih oblasti, dnevne novine, nedeljnike, političke, ekonomske, stručne, lifestyle časopise itd.
(Pregled, UNS, 25.04.2012)

Digitalizacija

Prva transnacionalna konferencija o digitalnoj televiziji u 2012. godini o budućim izazovima i mogućnostima koje pružaju novi standardi i tehnologije u digitalnoj platformi održana je od 19-20. aprila u Trstu. U okviru projekta Digitalna televizija u Jugoistočnoj Evropi (SEE Digi TV) koji obuhvata i uvođenje digitalne dividende, pravni okvir digitalizacije i izdavanje dozvola u trenutku prelaska sa analognog na digitalno emitovanje, aspekti informisanja i komunikacije prema javnosti, ovoj koferenciji prisustvovala je i RRA. Pored učesnika iz Srbije konferenciji su prisustvovali i predstavnici regulatornih agencija i drugih institucija iz Italije, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Slovenije.
(RRA, 23.04.2012)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.