Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 24 > Novo u medijima
Novo u medijima

Više od 350 nemačkih novinarki zatražilo je u otvorenom pismu upućenom glavnim urednicima, izdavačima novina i šefovima radio i televizijskih stanica, uvođenje kvote od 30 odsto za žene na rukovodećim mestima u medijima. Sada je među glavnim urednicima 360 nemačkih dnevnih i nedeljnih novina dva odsto žena. Od 13 glavnih urednika nemačkih radio i TV stanica u javnopravnom vlasništvu, samo su tri žene.
(Beta, NDNV, 01.03.2012)

Digitalizacija

Predstavnici JP „Emisiona tehnika i veze", Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i Ratela upoznali su TV emitere sa planom testiranja digitalnog signala. ETV je predstavio televizijskim emiterima 15 lokacija za emitovanje signala širom Srbije. Takođe, emiteri su upoznati i sa neophodnim tehničkim uslovima i ugovorom o pružanju usluge multipleksa, distribucije i emitovanja u inicijalnoj mreži.
(RRA, 02.03.2012, Tanjug, E kapija, Danas, 03.03.2012)

Početak digitalizacije televizije planira se za prvo tromesečje 2013. godine, izjavila je danas pomoćnica za telekomunikacije u Ministarstvu kulture, informatike i informacionog društva Irini Reljin. „Jedna po jedna zona pokrivanja će se isključivati sa analognog predajnika i uključivati na digitalni i taj složeni proces će se odvijati u 13 zona pokrivanja“, kaže Reljin.
(Tanjug, 07.03.2012)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.