Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 21 > Novo u medijima
Novo u medijima

Požarevac je u 2012. godini dobio još jednu televiziju, TV 0:12, koja je postavljena na temeljima nekadašnje TV Klub INN, a emitovaće se preko SBB kablovskog operatera.Za sada, program ove televizije moći će da prate građani Požarevca i Kostolca. Nova televizija u Požarevcu baziraće se na informativnom programu i lokalnim vestima.
(Danas - Braničevo, 06.01.2012, Večernje novosti, NUNS Newsletter, 16.01.2012)

„Otvaranjem internet portala za dijasporu „Sve na klik“ napravili smo veliki iskorak, jer je ovo prvi put da svi ljudi u svetu, koji žele da gledaju srpske kanale, plate pretplatu putem interneta, daunloduju plejer i odmah i u svakom trenutku mogu da gledaju bilo koji program”, kaže Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove u Telekomu Srbija.
(Blic, 26.01.2012)

Telegraf.rs je novi informativni portal u Srbiji, koji će biti u potpunosti prilagođen korisnicima društvenih mreža. Na projektu radi 20 ljudi, do sada je uloženo oko 200 hiljada evra u razvoj, dok će budžet za ovu godinu iznositi oko 500 hiljada evra. Investitor ovog projekta je kompanija ComTrade.
(ABC Newsletter, 25.01.2012)

Digitalizacija


Probno emitovanje digitalne televizije počeće za manje od mesec dana, a u gotovo polovinu domova u Srbiji stići će digitalni signal. Puna digitalizacija prvobitno je najavljena za april ove godine, ali će taj rok, najverovatnije, biti pomeren možda i do 2015. godine. Digitalizacija će doneti trošak za oko 1,5 miliona domaćinstava koja imaju samo kućne antene, jer će oni morati da kupuju dodatnu opremu ili nove televizore. Isključivanje analognog i „podizanje” digitalnog signala odvijaće se po fazama, i trajaće oko godinu dana. Dogodine će, najranije, biti emitovan pun digitalni signal, a krajnji rok koji za potpuni prelazak je jun 2015.
(Večernje Novosti, NUNS, 20.01.2012)

Poslovno udruženje kablovskih operatera Srbije (PUKOS) okuplja 46 malih i srednjih kablovskih operatera sa teritorije cele Srbije, koji se pored redistribucije ili reemitovanja televizijskog programa, po pravilu bave i Ineternetom, odnosno prenosom podataka. Kada je u pitanju prelazak sa analognog na digitalno zemaljskog emitovanje radio i televizijskog programa veoma je značajno naglasiti da korisnici kablovske televizije neće ni ostetiti da se bilo šta promenilo, jer kablovski operateri rešavaju način prijema i obrade signala koji dolaze iz etra i prilagođavaju signal uslovima pod kojim su do tada korisnici primali programe, navodi se saopštenju ovog udruženja.
(PUKOS, MC, 30.01.2012)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.