Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Svakog drugog petka
Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 19 > Novo u medijima
BK televizija se ponovo emituje, ali je vidljiva samo preko Interneta. Redakcija u Beogradu biće uskoro brojnija, kako bi se pokrenuo 24 časovni program.
(Večernje novosti, NUNS, 08.12.2011)

„Očigledno je da se emitovanjem BK TV na Internetu zaobilazi ono što je ugasilo BK, odnosno jednu „samostalnu“ agenciju koja dodeljuje i oduzima dozvole u spektru i kažnjava emitere. Nova tehnologija, ipak, prevazilazi zakonski okvir i zakonske norme. Ideja kao ideja u duhu je sa pravcima tehnoloških usavršavanja, ali postavlja se pitanje koliko će takav program biti zapažen“, smatra Miroljub Radojković, profesor Fakulteta političkih nauka.
(Danas, NUNS, 09.12.2011)

Ivana Vujanov, kolumnista Dnevnika, piše: Vest da je BK televizija ponovo počela s radom pod imenom BK TV njuz, ne deluje kao neko iznenađenje. „Telefakt", emisija koja se izdvajala preciznom satnicom, pažljivo odabranim vestima koje su zvučale objektivno i aktuelno, na naše monitore, umesto na ekrane, vratila se posle šest godina pauze. Treba podsetiti da je BK ugašena 9. maja 2007, nakon što joj je RRA oduzela dozvolu za emitovanje, stavivši tako katanac na televiziju koja je bila u vrhu gledanosti kada je informativni program u pitanju. Pored devet presuda Vrhovnog suda o nezakonitom gašenju BK televizije, BK televizija nije mogla da se vrati emitovanju.
(Dnevnik, 10.12.2011)

Za Informativni pres centar u Vladičinom Hanu, sredstvima iz budžeta, obezbeđena je nova radijska, studijska mikseta, link i prateća oprema za prenos sednica Skupštine opštine. Instaliranjem nove opreme znatno će biti poboljšano emitovanje programa i uslovi rada zaposlenih.
(Večernje novosti, UNS, 13.12.2011)

BIRN Srbija je u okviru je kampanje „5 para za medije“ pustila u rad veb aplikaciju pod imenom „Medijski doušnik“, online alatku koja omogućava brzu i jednostavnu komunikaciju sa medijima. „Prvi put na jednom mestu, oformili smo online bazu kontakata od 496 medija iz cele Srbije, kojima građani mogu da postave pitanje u samo tri klika!“, piše u saopštenju BIRN Srbija.
(BIRN Srbija, MC, 14.12.2011)

Veb izdanje najstarijeg dnevnog lista u Vojvodini, novosadskog Dnevnika, preraslo je u veb portal, na kome se sada, u realnom vremenu, smenjuju najnovije vesti iz zemlje i sveta, sa posebnim akcentom na Novi Sad i Pokrajinu. Adresa je www.dnevnik.rs.
(UNS, 16.12.2011)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.