Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 12 > Novo u medijima

Prvi regionalni samit posvećen novim medijima „Nju medija samit“ održaće se u Beogradu 28. septembra, uz učešće stručnjaka za digitalne medije i predstavnika državnih institucija Srbije, zemalja regiona i Evropske unije.
(NDNV, 02. 09. 2011, Blic, Pravda, 03.09.2011, Press, NUNS, 05.09.2011)

Četvrti srpski MobileMonday održaće se 12. septembra od 18h u Kulturnom Centru Grad u Beogradu (Braće Krsmanovića br. 4). Tema događaja biće tablet uređaji - aktuelna ponuda tableta kod domaćih operatera i razvoj aplikacija za ove uređaje.
(UNS, 09.09. 2011)

Koliki je značaj društvenih mreža upozorio je dr Oliver Subotić na skupu „Raste moć društvenih mreža", koji je nedavno održan u Privrednoj komori Srbije. „Ako su u društvu do sada dominirali državna, vojna i ekonomska moć, sada se društvene mreže pojavljuju kao četvrti stub moći koji okuplja građane i predstavlja šansu da se dođe do izvesne ravnoteže moći “, smatra Subotić.
(Press, NUNS, 09.09.2011)

Specijalno izdanje Kurira na engleskom jeziku podeljeno je učesnicima Foruma Srbija-EU.
(Kurir, 10.09.2011)

Regionalna televizija Zona, od 15. septembra, uvodi novu programsku šemu, sa čak 20 autorskih emisija. „Programski sadržaji biće iz svih oblasti života Niša i okoline, a akcenat ćemo staviti na informativni program, na koji smo i do sada bili veoma ponosni, s obzirom na to da smo jedna od najgledanijih televizija u regionu. Nećemo zapostaviti ni kontakt programe, koji takođe imaju odličan rejting”, kaže Gordana Bjeletić, glavni i odgovorni urednik.
(Večernje Novosti, NUNS, UNS, 14.09.11)

Polazeći od toga da mnogi tradicionalni mediji još uvek ne koriste mogućnosti koje nude društveni mediji, i često se prema njima odnose sa nipodaštavanjem, David Brewer, novinar i stručnjak za nove medijske strategije, na svom sajtu www.mediahelpingmedia.org nudi 10 saveta za integraciju društvenih medija u uspešno funkcionisanje onih tradicionalnih. Brewer ukazuje na 5 grešaka tradicionalnih medija koje ne bi trebalo ponavljati pri integraciji društvenih medija i 5 stvari koje treba raditi. „Pogledajte kako vodeći mediji realizuju svoje prisustvo na Facebooku i drugim društvenim mrežama i sajtovima (CNN, BBC News, Wall Street Journal…“, jednostavan je Brewerov savet.
(Mediacentar Sarajevo, MediaHelpingMedia.org, NUNS, 08.09.2011)

Izdanje broj 12
03-16. septembar 2011.

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.