Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 9 > Novo u medijima
Svetski samit medija za mlade

Šesti Svetski samit medija za mlade pod nazivom „Medij je poruka! Oblikujmo budućnost zajedno“ biće otvoren 2. avgusta u 20 sati u Kulturnom centru Reks u Beogradu, a trajaće do 10. avgusta. Samit je međunarodna smotra mladih koji su spremni da koriste medije kao sredstvo za društvene promene, stoji u saopštenju organizatora. Glavne teme samita su: zdravstvo, ekologija, siromaštvo, mladi, nasilje, ženska prava i diskriminacija.
(B92, 02.08.2011)

Novi web TV kanal

Internet sajt Sportska centrala juče je pokrenuo prvi veb TV kanal u Srbiji. Posetioci će u svakom trenutku na sajtu www.sportskacentrala.com moći da pogledaju najnovije sportske vesti, pošto će one biti emitovane 24 časa isključivo putem interneta.
(Kurir, NUNS, 26.07.2011)

Digitalizacija

Probna mreža za emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji biće puštena u rad do kraja 2011. godine, najavilo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva. Postoji mogućnost emitovanja digitalnog signala u probnom režimu u određenom obimu i na određenoj teritoriji. Ta mogućnost se trenutno analizira, pa će možda doći do izmene strategije i datuma prelaska koji je uslovljen strategijom – navodi se u Ministarstvu.
(Danas, NUNS, 26.07.2011, Danas, NUNS, 28.07.2011, Večernje Novosti, 30.07.2011)

Izdanje broj 9
21. jul - 03. avgust 2011.

Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.