Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 3 > Novo u medijima

Novi magazin

Prvi broj nedeljnika „Novi magazin“ koji se danas pojavio na kioscima, a prema rečima urednika tog lista, baviće se najvažnijim društvenim i ekonomskim zbivanjima, ali političke teme neće biti preovlađujuće. Glavna urednica „Novog magazina“ je Nadežda Gaće, a magazin je okupio poznate novinare iz više redakcija među kojima su i Mijat Lakićević, Miša Brkić, Vojislav Tufegdžić, Milorad Ivanović, Jelka Jovanović, Dušan Veličković, Sanja Ajdanić, Ratko Femić i drugi, dok je urednik fotografije Imre Sabo.
(NUNS, 05/05/2011)

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Milica Delević, rekla je na predstavljanju nedeljnika „Novi magazin“ da se u tom magazinu najverovatnije neće glorifikovati Evropa, niti će on biti protivnik evropskog puta Srbije, već može postati mesto gde će se voditi debata o Evropi. Glavna urednica „Novog magazina“ Nadežda Gaće rekla je da će se u magazinu o politici pisati na drugačiji način, da će se pratiti sve što se dešava u Srbiji i da će se tragati i za temama koje su pozitivne.
(Danas, NUNS, UNS, 10/05/2011)

Novi profil B92

Predstavljena je prolećna šema radija B92, koja počinje 9. maja, pod sloganom Radio B92 iznenađuje. „Radio B92 ovog proleća ima samo jedan cilj - da vas zabavi, nasmeje, pomeri. Informativni program ostaje posvećen objektivnom i brzom izveštavanju“, najavljuju u B92.
(B92, 07/05/2011)

Televizija B92 prenosiće od 9. maja u 18.30 „nove dobre vesti iz novog, redizajniranog i savremeno opremljenog studija“.
(B92, 08/05/2011)

Digitalizacija

Na Avalskom tornju biće postavljen predajnik eksperimentalne digitalne televizijske mreže, čiji će signal moći da primaju svi Beograđani, a sa radom će početi ove godine. Osim kvalitetnijeg tona i slike, digitalni prijemnik će pružiti razne pogodnosti kao što su video na zahtev ili elektronski programski vodič, a građani će imati DVBT2/ MPEG-4 digitalnu mrežu, u skladu sa evropskim standardima, rekao je Vladimir Homan, direktor javnog preduzeća „Emisiona tehnika“.
(24 sata, 21/04/2011)

U domove širom Srbije za manje od godinu dana stići će digitalni TV signal, kaže državna sekretarka u Ministarstvu kulture, medija i informacionog društva Jasna Matić. Ona najavljuje da će država pripremiti pomoć za 300.000 socijalno najugroženijim porodicama, kako bi im omogućila kupovinu dekodera. Građani koji antenama „hvataju“ program, moraće da kupe dekoder digitalnog signala, ili da kupe nove, moderne televizore.
(Večernje Novosti, NUNS, UNS, 27/04/2011)

Državna sekretarka za digitalnu agendu, Jasna Matić, najavila je da će Srbija dobiti bespovratnu novčanu pomoć od preko 10 miliona evra za nabavku opreme za digitalno emitovanje televizijskog programa.
(Beta, Kurir, 08/05/2011)

U prodavnicama tehničke robe tek su počeli da se pojavljuju televizori koji podržavaju drugu generaciju digitalnog signala, i to svega nekoliko modela, sa oznakom DVB-T2 i MPEG-4. Ovi TV prijemnici su među najskupljima na tržištu i koštaju od 60.000 dinara pa naviše, navode Večernje novosti.
(Večernje Novosti, NUNS, UNS, 27/04/2011)

Goran Milić, programski direktor regionalnog ogranka katarske TV mreže „Al Džazira Balkan“ najavio je da će to biti televizija bez predrasuda. Tražićemo svoje mesto na ekranima bivših jugoslovenskih republika jedino informacijom. „Dodvoravanja političarima neće biti“, navodi Milić u intervjuu u listu Danas.
(Danas, 07/05/2011)

Izdanje broj 3
28. april – 11. maj 2011.

Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.