Novinarski nagradni konkurs „Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost“

Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije a pod pokroviteljstvom kompanije Henkel raspisao je još jedan novinarski nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu: „Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Na potrošnju energije u zgradama bilo koje vrste, uključujući i stambene, ide ukupno procentualno najviše energije od ukupne potrošnje energije u mnogim zemljama, prosečno i do 60%, a u Srbiji 39 – 42%. Stoga je unapređenju energetske efikasnosti u zgradama neophodno pokloniti izuzetnu pažnju.

Konkurs je otvoren do 30. decembra 2011. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:
Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2011. do 30.12.2011. godine.

Način prijavljivanja:
Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).
Prijava za konkurs se nalazi na interenet prezentaciji www.cedeforum.org

Format prijave:

  • Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument
  • Internet – Word dokument sa linkom
  • Za TV - DVD disk
  • Za radio - CD u mp3 formatu

Stručni žiri:
Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:
- Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija
- Jelka Jovanović potpredsednik NUNSa
- Petar Jeremić, predsednik IO UNSa
- Bojan Kovačić, Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije
- dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku
- Jovan Šarenac, kompanija Henkel
- Pobednik na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao

Odluka o najboljem prilogu će biti donesena tokom januara 2012. g. i to većinom glasova, te objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.
Detalje sa prošlog konkursa kompanije Henkel možete pogledati na sajtu www.cedeforum.org/konkurs_Henkel

Kontakt za medije: Lea Grubić, 011/30 36 134, office@cedeforum.org

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u