Novinarska nagrada „Đoko Vještica“

Udruženje novinara Srbije raspisuje konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica“.

Nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Za nagradu mogu da konkurišu radovi objavljeni u periodu od 26. oktobra 2010. godine do 20. oktobra 2011. godine. Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima i tekstovima objavljenim na vebu dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd, najkasnije do 23. oktobra 2011. godine, sa naznakom „Za novinarsku nagradu Đoko Vještica“.

Žiri Nagrade za novinarsku humanost čine dugogodišnja novinarka „Politike“ i tv kritičarka Branka Otašević, predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, donator nagrade Jovica Pavlović, novinar TV Vojvodina Velimir Petrušić i novinar veteran Miloš Milatović.

Nagrada će se sastojati od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u