Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za novinarski doprinos borbi protiv ilegalne trgovine

Media i reform centar Niš poziva novinare da slanjem svojih objavljenih radova na temu ilegalne trgovine utiču na javnost informišući je o posledicama i šireci svest građana da je plaćanje i trgovanje u sivoj zoni zapravo produbljenje problema i dodatna degradacija ukupne ekonomske situacije.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari zaposleni u štampanim i elektronskim medijima sa teritorije Republike Srbije, honorarni novinari u štampanim i elektronskim medijima sa teritorije Republike Srbije kao i freelance novinari.

Konkurs je otvoren do 20. juna 2015. godine.

Uslovi:

  • kontinuiranost u izveštavanju o ilegalnoj trgovini (posvećenost temi – kroz dugoročno izveštavanje, istraživanje ili uređivanje sadržaja o ovoj temi)
  • kvalitet sadržaja (objektivnost u izveštavanju, višestrani pristup temi, konkretan efekat proizašao iz novinarskog sadržaja, tehnička opremljenost sadržaja)
  • vidljivost objavljenog sadržaja (pozicioniranost objavljenog sadržaja u datom mediju – udarne strane i termini, na internetu – pozicija na sajtu medijske kuce, prisustvo na društvenim mrežama)
  • nakon prijave putem obrasca za konkurs, kandidat sve objavljene radove treba da podeli sa javnošću putem FB stranice i Twitter naloga „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“
  • poželjno je da su se kandidati ovom temom bavili i ranije, prednost će imati novinari koji se temom bave tokom dužeg perioda.

Za prijavu je potrebno poslati prijavni formular (u PDF formatu, ne sme biti popunjen rukom), rad u elektronskoj formi (tekst, fotografije, video-prilog) i pismo preporuke - opciono (u PDF formatu) na mail info@mirc.rs.

Članovi komisije su predstavnici Centra za istraživacko novinarstvo Srbije (CINS), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ekonomskog fakulteta u Nišu, Policijske uprave Niš i organizacija civilnog društva.

Nagrade:

  • laptop kompjuter – za prvo mesto
  • tablet uređaj – za drugo mesto
  • smart telefon – za treće mesto
  • vikend za dve osobe – specijalna nagrada publike zasnovana na broju lajkova i deljenja teksta autora na društvenim mrežama (TW i FB strana „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“)

Za dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Media i reform centra telefonom na broj 018/ 526-972, mejlom na info@mirc.rs ili posetite sajt Media i reform centar Niš.

Konkurs za novinarski doprinos borbi protiv ilegalne trgovine deo je projekta „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“, koji Media i reform centar Niš realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ koji finansijski podržava kompanija Filip Moris.