Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Svakog drugog petka

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Nagrada „Duško Jovanović” za istraživačko novinarstvo

Nagrada se dodeljuje se za ostvarenja u istraživačkom novinarstvu, koja su doprinos saznanjima istine o važnim činjenicama i tokovima života i rada i suzbijanju anomalija i društvenih devijacija u Crnoj Gori i svetu.

Nagrada je međunarodna i dodeljuje se svake četvrte godine. Pravo predlaganja imaju medijske kuće, naučne ustanove, novinarske i nevladine organizacije, profesionalni novinari i studenti novinarstva iz celog sveta. Pobednik će dobiti povelju Fondacije, zlatnik sa likom Duška Jovanovića i novčani iznos od 20.000 evra.

Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani do 19. 04. 2011. godine. U izbor za nagradu ulaze sve novinarske forme (izveštaj, intervju, članak, reportaža...). Može se prijaviti samo jedan istraživački rad ili serija radova na istu temu.

Odluku o pobedniku doneće međunarodni žiri do 1. maja, a svečano uručenje nagrade biće održano 27. maja, na godišnjicu ubistva novinara Duška Jovanovića. Nagrada se može dodeliti istom novinaru samo jedanput.

Krajnji rok za prijave je 19. april 2011. godine.

Kotizacija za učešće na konkursu iznosi 50 evra za pojedinca i 120 evra za udruženja, dok su studenti novinarstva oslobođeni plaćanja takse. Sve uplate po ovom osnovu ulaze isključivo u Nagradni fond.

Više informacija o nagradi „Duško Jovanović”, načinu kandidature i potrebnoj dokumentaciji mogu se naći na internet adresi Fondacije „Duško Jovanović”

Kontakt:
Fondacija „Duško Jovanović”
Tel/fax: +382 0 20 664 102
Mob: +382 0 69 814 924
E-mail: fondacijadjovanovic@t-com.me

Fondacija „Duško Jovanović „ iz Podgorice je osnovana u znak sećanja na hrabrog novinara istraživačkog novinarstva Duška Jovanovića (1964–2004), suosnivača, direktora i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan”.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u