Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Nagrada Biljana Kovačević Vučo

Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ raspisao je ovogodišnji konkurs za istoimenu nagradu, koja se od 2011. godine dodeljuje pojedincima za doprinos i zasluge u oblasti zaštite ljudskih prava.

„Ova nagrada služi da se ponekad usmeri naše razmišljanje između svetosti i profanosti, između vulgarizacije politike u kojoj živimo i nekih ideala, koji bi politiku trebalo da vrate na polje plemenitih dela“, rekla je direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ sastoji se od novčanog iznosa od 5.000 evra, ali taj novac se ne daje laureatu već služi za finansiranje projekata institucije koju laureat predstavlja.

Predloge sa podacima o kandidovanim ličnostima treba uputiti Fondu „Biljana Kovačević-Vučo“ (Osmana Djikića 30/I ulaz, 11000 Beograd) do 23. aprila 2012. godine. Kandidovane ličnosti koje uđu u uži izbor o tome će biti obaveštene do 25. aprila, a intervjui sa njima će biti obavljeni i snimljeni izmedju 26. aprila 5. maja.

Prva dobitnica ovog priznanja je direktorka NVO „Građanska akcija Pančevo“ Ljiljana Spasić, zbog pomoći romskoj populaciji u selu Jabuka blizu Pančeva, gde su tokom 2010. godine tamošnji Romi bili izloženi maltretiranju i diskriminaciji.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u