Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2011 > Nagrada Ana Njemogova Kolarova 2011

Konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine u saradnji sa partnerima dana 07. avgusta 2011. raspisuje Konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“ za najbolji medijski produkt o slovačkoj narodnosti u Vojvodini.

Nagrada se dodeljuje za najbolji medijski prilog koji se bavi životom slovačke nacionalnosti u Vojvodini, a objavljen je na bilo kom jeziku osim slovačkog.

Konkurs je otvoren do 31. maja 2012. godine.

Nagrada se sastoji od dve diplome (za medijsku kuću i autora) i novčanog iznosa od 250 € u dinarskoj protivvrednosti (za autora). U štampanim medijima autorom se smatraju novinar ili ilustrator, u radiju novinar/scenarista, tonski snimatelj, montažer i autor muzike, u televiziji novinar/scenarista, reditelj, snimatelj, montažer, autor muzike, u novim tehnologijama novinar i dizajner

Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u protekle tri godine – od maja 2010 do maja 2012. Svaki novinar/ka ima pravo da pošalje maksimum tri priloga. Uz radove koji su na jezicima ostalih naroda i nacionalnosti treba poslati prevod na slovački ili srpski jezik.

Štampani radovi se šalju kao isečak ili skenirane kopije u PDF formatu na kojima se jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja, radijski prilozi u MP3 formatu, televizijski kao DVD u formatu pogodnom za čitanje u Windows Media Player-u, internet prilozi u PDF ili DVD formatu uz priloženu adresu stranice internet prezentacije rada. Uz prijavu za TV i radio prilog potrebno je poslati i potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, kada je i gde prilog emitovan.

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na adresu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine sa naznakom Za novinarski konkurs (NSSNM, Bulevar Mihajla Pupina 1/IV, 21000 Novi Sad).

Članovi stručnog žirija su Ana Tomanova Makanova, predsednik NSSNM i predsednik stručnog žirija, Samuel Žiak (štampa), predsednik Odbora za informisanje, Jozef Mađar (televizija), direktor fotografije Televizije Vojvodine, Ana Simonović (radio), novinar Radija Stara Pazova i Ana Jaškova (internet), urednik TV Vojvodine.

Nagrada će biti dodeljena na Slovačkim narodnim svečanostima u avgustu sledeće godine kada će biti prikazani najbolji novinarski radovi.

www.rada.org.rs

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u