Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Međunarodne stipendije fondacije Nieman

Fondacija Nieman svake godine dodjeljuje novinarske stipendije za boravak na Harvardskom univerzitetu sa ciljem da promoviše i poboljša novinarske standarde.

Kao i svake godine, dvanaestoro polaznika iz celog sveta dobiće priliku da provede jednu akademsku godinu (10 meseci) na jednom od najpoznatijih svetskih univerziteta.

Kandidati moraju biti novinari sa najmanje 5 godina profesionalnog iskustva u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima. Foto-reporteri, karikaturisti, kolumnisti i medijski producenti takođe mogu konkurisati za stipendiju. Od polaznika se očekuje napredno poznavanje engleskog jezika, kako bi uspešno mogli da prate predavanja i seminare.

Rok za slanje prijava je 1. decembar 2014. godine. Uputstvo za slanje prijava

Sve dodatne informacije o stipendijskom programu i uslovima za prijavu možete pronaći na veb sajtu fondacije nieman.harvard.edu, ili preko e-mejl adresenieman_applications@harvard.edu.

Nieman fondacija za novinarstvo na univerzitetu Harvard osnovana je 1938. godine i predstavlja najstariji stipendijski program za novinare na svetu. Preko 1300 novinara iz 91 zemlje prošlo je kroz ovaj program i imalo priliku da studira i bavi se istraživačkim radom na Harvardskom univerzitetu.