Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > Obaveštenja > Arhiva obaveštenja > Link septembar


LINK
U SEPTEMBARSKOM BROJU DONOSI:

  • Nove tehnologije menjaju ljude
    Autorka: Biljana Kusljevic

Prednosti novih tehnologija brzo su uvideli urednici novina, televizija i radio-stanica. Tako danas, gotovo da nema medija, koji ne koristi internet za promovisanje svog programa. Ovaj način komunikacije odgovara široj publici, ali ne i zaposlenima koje bi kompjuteri mogli zameniti na poslu.

  • Televiziju potpuno uređuju gledaoci
    Autorke: Sanja i Marijana

Kao urednik i voditelj Nacionalnog Dnevnika, Slavko Beleslin gledaocima Pinka predočava najaktuelnije dnevne informacije; poznat je još i kao voditelj političkog talk-show-a „Piramida“ i lice nekadašnje BK televizije. O novinarstvu, profesiji, televiziji uopšte i medijskoj popularnosti, za časopis LINK govori Slavko Beleslin.

  • Izvoz televizijskog sadržaja iz Srbije ili sasvim moguća misija
    Autori: Rastislav Durman i Vesna Vujasinović

Na osamnaestom DISCOP East-u krajem juna, na četvrtoj etaži prestižnog hotela Sofitel, u pet apartmana postojao je i paviljon Srbije. Činilo ga je trideset proizvođača televizijskog sadržaja iz Srbije, s time što je fizički bilo prisutno deset kompanija koje su predstavljale još dvadeset produkcijskih kuća i televizijskih stanica.

  • IBC 2010 Preview
    Autor: Siniša Isakov

Od 9. do 14. septembra, u Amsterdamskom RAI centru, održava se IBC konferencija i izložba, sa nizom pratećih događaja. Namenjena svetu kreiranja, menadžmenta i distribucije audio i video sadržaja IBC 2010 neminovno će biti obeležena tekućom krizom, ali bi trebala da bude i u znaku prvih uspeha u njenom prevazilaženju.

  • Stanje medija u Srbiji
    Autor: Rič Mek Klir

Čak i sa padom prihoda od reklama/oglašavanja koji je počeo pre dve godine, tržište medija je bolje i 5 puta veće u poređenju sa 2001. kada je iznosilo 30 miliona evra (sada je 160 miliona €, a u 2008. je bilo preko 200 miliona €). Po mnogim merilima stvari jesu bolje, za LINK komentariše Rič Mek Klir.

... i još mnogo toga!

Više o Link-u, načinima i uslovima pretplate