Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Konkurs za uključivanje mladih u rad lokalnih medija

Udruženje građana Grupa Proces u saradnji sa osam lokalnih medija u Srbiji raspisuje konkurs za izbor omladinskih aktivista/kinja koji će aktivno biti uključeni u rad lokalnih medija. Konkurs je deo projekta „Mladi i mediji na zajedničkom zadatku“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, a čiji je cilj povećanje broja informacija o mladima u lokalnim medijima kroz unapređenje saradnje između omladinskih aktivista/kinja i lokalnih medija.

Lokalni mediji koji učestvuju u realizaciji projekta su: Čačanski Glas, Radio televizija Kraljevo ”Ibarske novosti”, Regionalna televizija Valjevo plus, Lozničke novosti, Radio Zrenjanin, Kikindske, Nezavisna 017 i Vranjske novine. Novinari i novinarke ovih lokalnih medija će odabranim predstavnicima mladih pružiti priliku da tokom jednomesečnog mentorskog rada steknu osnovna znanja i veštine o načinima plasiranja informacija kroz medije.

Konkurs je otvoren od 29. septembra do 15. oktobra 2010. godine. Rezultati konkursa biće objavljeni u lokalnim medijima koji učestvuju u realizaciji projekta, kao i na internet prezentaciji Grupe Proces www.grupaproces.org najkasnije do 20. oktobra 2010. godine.

Konkursnu prijavu za učešće na konkursu pošaljite na e-mail adresu konkurs@grupaproces.org najkasnije do 15. oktobra 2010. u 18 časova.

Pravo učešća na konkursu imaju predstavnici omladinskih organizacija, neformalnih grupa mladih, kancelarija za mlade i pojedinaca starosti od 15 do 25 godina iz Čačka, Kraljeva, Loznice, Valjeva, Zrenjanina, Kikinde, Vranja i Bujanovca. Iz svakog od navedenih gradova, nakon procesa selekcije, biće odabrano najmanje po pet predstavnika mladih, koji će sa predstavnicima lokalnih medija u periodu od 15. novembra do 15. decembra 2010. godine učestvovati u radu medija, kreirati medijske izveštaje i upoznati osnovne načine funkcionisanja medija. U procesu selekcije učestvovaće predstavnici/ce svih navedenih lokalnih medija i predstavnici Grupe Proces.

Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti putem e-mail adrese office@grupaproces.org ili telefonskog broja 069/322 33 21.

Prijava (doc)