Sufinansiranje tehničko-tehnološkog opremanja javnih glasila u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za informacije je raspisao konkurs za sufinansiranje medija u Vojvodini. Iznos sredstava koji se raspodeljuje je 23.000.000 dinara. Sufinansiranje je namenjeno nabavci redakcijske opreme, nabavci i instalaciji studijske opreme, osposobljavanje zaposlenih u medijima za tehničko-tehnološke inovacije i nabavci i instalaciji računarskih sistema i softvera.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju osnivači javnih glasila upisanih u Registar javnih glasila pri Agenciji za privredne registre, izdavači novina i osnivači javnih glasila upisanih u Registar javnih glasila koji imaju dozvolu od RRA za emitovanje radijskog i televizijskog programa, uključujući i Internet stranice upisane u Registar javnih glasila, čiji projekti doprinose: razvoju medija i njihove delatnosti, razvoju programa u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, promovisanju kulture dijaloga, toleranciji, slobodi, razvoju civilnog društva u kome će građani biti informisani o svim relevantnim društvenim pitanjima. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila koje je od posebnog značaja za javno informisanje građana Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Po rečima Ane Tomanove-Makanove, pokrajinskog sekretara za informacije, prednost će se davati medijski nerazvijenijim lokalnim samoupravama.

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan predlog projekta po javnom glasilu.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2011. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na formularu koji se može naći na sajtu www.vojvodina.gov.rs/psinf.

Prijavni formular (doc)

Sve informacije o uslovima konkurisanja, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave možete pronaći u zvaničnom tekstu Konkursa (doc).

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 021 487 42 74.