Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Svakog drugog petka

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja

Konkurs je raspisalo Ministarstvo Kulture Republike Srbije, Sektor za medije. Predmet konkursa je sufinansiranje proizvodnje i/ili distribucije programskih sadržaja javnih glasila u Republici Srbiji značajnih za ostvarivanje javnog interesa.

Cilj konkursa je ostvarivanje prava građana na javno informisanje; razvoj medijskog pluralizma; podsticaj medijskog stvaralaštva u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

Opšti uslovi konkursa
Pravo učešća na konkursu imaju osnivači javnih glasila, servisi novinskih agencija, kao i pravna lica registrovana za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila.

Svaki predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom. Predlagači ne mogu konkurisati sa projektom za koji su već dobili sredstva iz javnih prihoda.

Maksimalni iznos traženih sredstava za realizaciju projekta iznosi 1.000.000,00 dinara. Ministarstvo kulture sufinansira projekte najviše do 80% vrednosti projekta. U budžetu Ministarstva kulture za namenu ovog konkursa opredeljeno je 37.000.000,00 dinara.

Prijave na konkurs podnose se na obrascima koji se mogu dobiti u Ministarstvu kulture ili preuzeti sa sajta www.kultura.gov.rs na stranici Sektora za medije u opciji „Konkursi“.

Prijave se podnose u 5 štampanih primeraka na adresu: Ministarstvo kulture, Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd, sa naznakom za Konkurs u oblasti javnog informisanja. Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

Rezultati konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture www.kultura.gov.rs, a podnosioci prijava će pismenim putem biti obavešteni o rezultatima konkursa.

Krajnji rok za prijavu je 9. mart 2011. godine.

Detaljno o konkursu i obavezni obrasci

Dodatne informacije
Ministarstvo kulture
Vlajkovićeva 3
11000 Beograd
Telefon 011/ 3398 671