Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za prijem filmova na BOSIFEST 2015

Hendi centar Koloseum raspisao je konkurs za šesti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - BOSIFEST 2015, koji će biti održan od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda.
Konkurs za slanje radova je otvoren od 19. januara do 5. aprila, a slogan ovogodišnjeg festivala je "Lavirint mogućnosti". Tema je život i rad osoba sa invaliditetom.

Očekujemo da i ove godine kao i proteklih bude prikazan veliki broj dokumentarnih filmova. Gledaoci su tokom proteklih pet godina imali priliku da vide preko 200 filmova koji prate život i rad osoba sa invaliditetom.

I ove, kao i prošlih godina, BOSIFEST se sastoji od takmičarskog i revijalnog dela kao i pratećih programa, radionica, performansa, izložbe... BOSIFEST je Beogradski internacionalni filmski festival koji se bavi tematikom osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji ove godine po šesti put organizuje Hendi Centar Koloseum iz Beograda. BOSIFEST pridružuje se svetskim festivalima, koji se duži niz godina bave isključivo filmovima o osobama sa invaliditetom, kao i filmovima čiji su autori osobe sa invaliditetom. Mreža tih festivala pruža autorima izlazak na svetsko tržište, ali i mogućnost da predstave nove, inovativne filmove koji se bave tematikom vezanom za život osoba sa invaliditetom.

Rok za prijavljivanje je 5. april 2015. godine.

Više informacija na zvaničnom sajtu festivala
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u