Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Konkurs za prikupljanje predloga za dodelu novinarske nagrade „Tanja Stanković-Boškov“

Nagrada za domete u ekonomskom novinarstvu

Narodna banka Srbije i dnevni list „Danas“ raspisali su konkurs za dodelu novinarske nagrade „Tanja Stanković-Boškov“, koja je ustanovljena radi podsticanja mladih novinara iz oblasti ekonomskog novinarstva na dalje edukovanje i profesionalno usavršavanje, a u znak sećanja na preminulu novinarku ovog lista Tanju Stanković-Boškov.

Godišnja nagrada „Tanja Stanković-Boškov“ za domete u ekonomskom novinarstvu dodeljuje se prvi put u 2008. godini, a za nju mogu konkurisati novinari štampanih glasila s teritorije Republike Srbije do 30 godina starosti koji su specijalizovani za oblast ekonomskog novinarstva.

Kandidate za nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 150.000 (sto pedeset hiljada) dinara, mogu da predlažu redakcije javnih glasila, finansijske institucije i pojedinci. Uz predlog je neophodno dostaviti najmanje tri objavljena teksta iz oblasti ekonomskog novinarstva. Obrazložene predloge i tekstove treba dostaviti redakciji lista „Danas“, na adresu: glavni urednik Mihalj Ramač, redakcija lista „Danas“, Beograd, Alekse Nenadovića br. 19-23/V.

Odluku o dodeli ove nagrade većinom glasova donosi petočlani žiri, koji su imenovali Narodna banka Srbije i redakcija lista „Danas“. Nagrada se uručuje 3. decembra tekuće godine, na dan kada je novinarka Tanja Stanković-Boškov objavila svoj poslednji tekst.

Krajnji rok za podnošenje predloga je 15. novembar 2010