Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Najbolji medijski prilog o preduzetništvu mladih u Srbiji

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Smart kolektiv i Erste banka raspisali su konkurs za novinare za najbolji medijski prilog o preduzetništvu mladih u Srbiji u periodu od 1. decembra 2013. do 1. oktobra 2014. godine. Konkurs je otvoren za sve novinare štampanih i elektronskih medija registrovanih na teritoriji Republike Srbije.

Nagrade će se dodeljivati za priloge u četiri kategorije:

1. Najbolji televizijski izveštaj (TV stanice, nezavisne produkcije, agencije)
2. Najbolji radijski prilog
3. Najbolji novinski izveštaj (dnevna i periodična štampa, agencije)
1. Najbolji rad objavljen na Internetu (stranica na društvenim mrežama, interaktivni medijski sadržaj, blog, kviz, aplikacije, igrica...)

Radovi prispeli na konkurs moraju da budu objavljeni/emitovani na nekom od medija u Republici Srbiji u periodu od 1. decembra 2013. do 1. oktobra 2014. godine.
Radovi treba da se predaju u tri istovetna primeraka (fotokopije ili skenirani tekst, odnosno video zapisi u MP3 ili DVD formatu).

Svaki novinar može da konkuriše samo jednim novinarskim radom, bilo da ga prijavi sam ili ga nominuju profesionalna novinarska udruženja ili matična redakcija. Novinari koji rade u različitim medijima mogu konkurisati u više kategorija, ali sa različitim radovima.

Radovi koji su nagrađeni na drugim konkursima u periodu trajanja ovog, neće biti u konkurenciji za nagrade.

Rok za podnošenje novinarskih radova je 15. oktobar 2014. godine. U prilogu dostaviti podatke sa punim imenom i prezimenom autora, kontakt telefonom, elektronskom adresom, imenom i adresom medijske kuće u kojoj radi i datumom kada je rad objavljen.

Radove poslati na adresu:
Smart kolektiv
Za NOVINARSKU NAGRADU
Svetozara Markovića 42a
11000 Beograd

Žiri, u čijem sastavu će biti predstavnici organizatora kao i novinarskih udruženja, proglasiće po jednog dobitnika nagrade u svakoj od navedenih kategorija u novembru 2014. godine.

Nagrada je radno-studijska poseta Briselu, gde će svaki od pobednika imati priliku da se susretne sa zvaničnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta i tokom poseta pripremi izveštaje koje će objaviti u svom mediju.

Konkurs je objavljen na sajtovima Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Smart kolektiva i Erste banke.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u